woensdag, 22 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwenteEnergiecoöperatie Hof van Twente (ECHT) zoekt participanten in panelenproject

Energiecoöperatie Hof van Twente (ECHT) zoekt participanten in panelenproject

‘Investeer in zonne-energie’

De Energiecoöperatie Hof van Twente (ECHT) is een van de spelers die zich nadrukkelijk bezighouden met de energietransitie binnen de gemeente. De aandacht van de coöperatie zonder winstoogmerk, die bestaat uit vrijwilligers, richt zich daarbij vooral op het samenwerken met inwoners en bedrijven om zonnepanelen op daken te leggen of om collectief duurzame energie op te wekken met zon of wind. Een van die aandachtsgebieden in de laatstgenoemde categorie is bijvoorbeeld het zogenaamde postcoderoosproject ‘Zon op Rikkerink’. Bas Spekreijse van de energiecoöperatie is er enthousiast over.

Bijna alle inwoners in Hof van Twente kunnen deelnemen

“Dit zonne-energieproject past heel goed bij de doelstellingen van onze coöperatie én bij de verduurzamingsdoelstellingen van Hof van Twente”, aldus Spekreijse. Waar gaat het om? Op de voormalige vuilstortplaats ’t Rikkerink in Ambt Delden worden door Twence 29.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Het Energiecollectief Midden-Twente waarin, naast ECHT (Hof van Twente), ook DiBo (Borne) en Hengelo Energie participeren, neemt daarin deel voor ruim 900 panelen. “Het plan is nu dat inwoners die binnen de postcodegebieden rondom ’t Rikkerink wonen, in het project kunnen participeren en tegelijkertijd een rente op hun investering kunnen halen van maar liefst 5 procent. Daar kan een bank niet tegenop”, zo weet hij.

Concreet betekent dit dat iedere particulier en elke onderneming met een eigen elektriciteitsaansluiting die woont of gevestigd is in de postcodegebieden 7468, 7471, 7472, 7475, 7491, 7495, 7496, 7497, 7554, 7555 of 7621, 7627 zich kan inschrijven om obligaties à 50 euro af te nemen, met een maximum van 14 per deelnemer. Vervolgens ontvangen ze 15 jaar lang 5 procent rente. 

Mooie rente van 5 procent

“Het is voor iedereen een uitgelezen kans om bij te dragen aan een duurzaam Twente, ook al kun je zelf geen zonnepanelen op je eigen dak leggen”, zo motiveert Spekreijse het plan. “Dat klinkt natuurlijk idealistisch en dat is het in feite ook. Want een duurzame toekomst, ook in Twente, gaat ons gewoon allemaal aan. Maar bovendien betekent het tegelijkertijd dat je een heel mooi rente krijgt op je investering.”

Alle informatie over het project ‘Zon op Rikkerink’ en de mogelijkheid tot inschrijven is te vinden op www.zonoprikkerink.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle