woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeCultuurEnglish Fair Weldam

English Fair Weldam

Diepenheim – Welkom op de jaarlijkse English Fair bij het kasteel Weldam gelegen tussen Goor en Diepenheim op zaterdag 10 september van 10.30 tot 17.00 uur ten bate van de Anglican Church Twente.

In de nazomer is het ieder jaar genieten van deze kleinschalige Fair, waar u verrast wordt met een verscheidenheid aan kramen  en demonstraties in de mooie landelijke omgeving van het landgoed Weldam.

Naast enkele bekende deelnemers van voorgaande jaren, zijn er nieuwe attracties en demonstraties. Het aanbod loopt uiteen van brocante, breiwerk, quilts en viltwerk , naar boekbinden, sieraden en houten speelgoed. 

Om de inwendige mens niet te vergeten is er de befaamde Tea room, waarvan op veler verzoek, het terras is uitgebreid. Daar kunt u genieten van scones, carrot cake, chocolate cakes en nog veel meer eigengemaakte heerlijkheden. Buiten de Tearoom zijn onder andere de overheerlijke jams en chutneys, English pies, fudge en ice creams te vinden.

Ook dit jaar is er een hondenshow. Neemt u dus vooral uw trouwe viervoeter mee. 

Muziek speelt een belangrijk rol op deze fair. De opening wordt opgeluisterd door doedelzakspelers in origineel kostuum en later treden de Morris Dancers op.  

Houdt u van tuinen, maak dan een wandeling door de prachtige tuinen van kasteel Weldam, zeker de moeite waard. 

De pittoreske, in cottage stijl gebouwde St. Mary’s kapel is de hele dag open voor bezichtiging. Hier wordt elke zondag om 10.30 uur een Engelstalige dienst gehouden. Meer informatie is te verkrijgen in de Churchkraam op het Fairterrein of na te lezen op de website www.anglicanchurch-twente.com.

De opbrengst van deze Fair wordt behalve aan St. Mary’s Church zelf, ook besteed aan goede doelen, d.w.z. geselecteerde projecten in binnen- en buitenland die door de Anglican Church Twente worden ondersteund. Meer info bij de Churchkraam.

Kasteel Weldam ligt aan de N824 tussen Goor en Diepenheim. Er is ruime gratis parkeergelegenheid. De entreekosten bedragen € 7,- per persoon, kinderen tot 18 jaar gratis. Met uw entreekaartje dingt u bovendien mee naar leuke prijzen.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws