zondag, 26 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleEropuit met de viervoeter in Hof van Twente

Eropuit met de viervoeter in Hof van Twente

Jachtinstinct

Een flinke wandeling door de natuur in Hof van Twente doet iedereen goed. En ook jouw hond is bijna overal van harte welkom! Maar welke regels gelden er eigenlijk?


Honden beschikken over een jachtinstinct. Wanneer een hond ‘wild’ ruikt, wil de hond het dier dat hij ruikt opsporen. Veel dieren in de natuur zijn bang voor honden en schrikken als een hond te dichtbij komt met als gevolg dat ze vluchten.

Hondenlosloopgebied landgoed Twickel

Landgoed Twickel heeft twee gebieden aangewezen waar de hond niet aangelijnd hoeft te zijn. Het eerste gebied is tegenover het kasteel en het andere gebied ligt aan de Bornse kant van het landgoed. Zie ook deze kaart. Met zwarte bordjes wordt heel duidelijk aangegeven waar het hondenlosloopgebied exact is. De hond mag los indien deze goed luistert en andere bezoekers geen hinder ondervinden.

Umfassungsweg

Echter zijn er ook stukken op Twickel waar geen honden mogen komen, ook niet als ze aangelijnd zijn. Dat geldt voor weilanden, akkers en in natuurterreinen. Maar ook in de kasteeltuin, de moestuin en een deel van de Umfassungsweg. Wil je de Umfassungsweg lopen met de hond, kies dan de alternatieve route.

Honden toegestaan, mits aangelijnd

Naast Twickel zijn er nog veel meer plekken om te wandelen. Denk aan de Markeloseberg, Natuurgebied De Borkeld, langs de Regge, Landgoed Nijenhuis en Westerflier en Landgoed Weldam. Ook hier ben je van harte welkom met jouw viervoeter, mits je de regels volgt. Welke regels er specifiek gelden, staat ter plekke aangegeven op bordjes.

Niet poepen in de weilanden! 

Baasjes worden uitdrukkelijk verzocht om de hond in het buitengebied aangelijnd te houden, zodat de hond niet het weiland in duikt om zijn behoeftes te doen. Want wist je dat als een hond poept in het weiland, dit heel gevaarlijk kan zijn voor de koeien die daar grazen? Als de koeien de uitwerpselen opeten, kunnen ze de parasiet neospora binnenkrijgen. Deze parasiet heeft ernstige gevolgen voor de koe én haar nakomelingen. Het kan de boer zo € 25.000 kosten. Dus baasjes opgelet, houd je hond aangelijnd in het buitengebied!

(Bron: www.visithofvantwente.nl)

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws