zondag, 26 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwenteEven voorstellen: Jeugdagent Samantha Notenboom

Even voorstellen: Jeugdagent Samantha Notenboom

Hof van Twente – Sinds november vorig jaar is Samantha Notenboom de opvolger van jeugdagent Roy Reinders. Drie dagen in de week is Samantha het aanspreekpunt voor jeugd, ouders en scholen in Hof van Twente. Samantha is al 23 jaar bij de politie maar heeft naast haar algemene taken als politieagent nu ook een taakaccent als jeugdagent. 

Samantha Notenboom (42) komt uit Haaksbergen en is al zeven jaar actief als agent in Hof van Twente. Ze wil dat mensen op een makkelijke, laagdrempelige manier de weg naar haar vinden. “Wat de wijkagent is voor de wijk, dat is de jeugdagent voor de jeugd”, zegt Notenboom. “Ik wil jongeren laten zien dat wij ons niet alleen bezighouden met boetes uitdelen en mensen oppakken, maar dat we óók mensen helpen, dat we er voor hen zijn. En het motto is: vriendelijk zijn waar het kan en streng zijn waar het moet.” 

Als jeugdagent komt Samantha jongeren tegen met een moeilijke jeugd, ervaringen met drugsgebruik of die neigen het verkeerde pad op te gaan. Samantha zorgt voor de juiste begeleiding en dat de jeugd bij de goede instanties terechtkomt. Ze is fervent voorstander van samenwerking. Zo heeft ze regelmatig contact met de wijkagenten, de BOA’s, met jongerenwerker Milou Wittenberg van Salut, met bureau Halt, Tactus en de gemeente om problemen vroegtijdig te tackelen. 

Jos Olde Daalhuis, wijkagent in Delden, bevestigt dat deze aanpak zijn vruchten afwerpt, want de jeugdcriminaliteit is een heel stuk verminderd vergeleken bij een paar jaar geleden. Samantha: “De jeugd maar ook hun ouders in Hof van Twente kunnen mij bereiken via het landelijke nummer 0900-8844 maar ze kunnen me ook een e-mail sturen, afhankelijk van de urgentie natuurlijk.” 

Notenboom heeft geen vast spreekuur, maar vindt altijd wel een geschikte tijd en plaats om af te spreken. Op korte termijn zal ze ook bereikbaar zijn via Facebook en Instagram. 

Wil je contact met Samantha? Stuur dan een e-mail naar samantha.notenboom@politie.nl of vraag naar haar via het landelijke nummer 0900-8844. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle