donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeCultuurExtra ingelaste authentieke Koetsentocht op zaterdag 7 augustus

Extra ingelaste authentieke Koetsentocht op zaterdag 7 augustus

door Fleringen, Reutum, Ootmarsum en Tubbergen

Twente – Toen in maart 2020 het coronavirus haar intrede deed in Nederland werd de ene koetsenrit afgelast. De voor het publiek mooiste ritten, de ritten met authentieke koetsen met koetsiers en passagiers in klederdracht van ruim een eeuw geleden gingen ook niet door. Mede door de tweede en derde coronagolf gingen de Twenterit, Almelose Ruiterdagenrit en de Singravenrit in 2021 ook niet door.

Daarom heeft het bestuur van de Koets’n Keerls een extra rit op de kalender gezet. In deze rit wordt veel authentiek gereden maar ook enkele recreatiewagens rijden mee. Op dit moment zijn er al meer dan 10 aanspanningen maar de verwachting is dat het nog meer wordt.

De rit start zaterdag 7 augustus om 15.30 uur aan de Reutummerweg en gaat richting landgoed Herinckhave. Vandaar door de prachtige Tubbergse natuur richting Reutum waar wij rond 16.15 uur dwars door het dorp zullen komen. Via de es gaan wij naar Ootmarsum. Daar verwachten wij rond 17.00 aan te komen en houden daar een pauze op het plein voor de Simon en Judaskerk. Na de pauze verlaten wij Ootmarsum om via de Kuiperberg en Haarle naar Tubbergen te rijden. De verwachting is dat wij tussen 18 en 19 uur door Tubbergen komen. Via de Binnenveldsweg gaan wij via de Eeshof, Meulenhof en centrum van Tubbergen weer terug naar de Reutummerweg. Voor meer informatie kijk op www.koetsnkeerls.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws