zondag, 27 november 2022
spot_img
HomeNieuwsFC Twente Vrouwen landskampioen

FC Twente Vrouwen landskampioen

Enschede – FC Twente Vrouwen is kampioen van Nederland. De ploeg veroverde vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Ajax (2-3) de achtste landstitel in haar historie, de derde titel op rij. Een prachtige bekroning op het seizoen. Uit handen van oud-speelster Maud Roetgering ontving aanvoerster Renate Jansen na de wedstrijd in Amsterdam de kampioensschaal.

Nadat FC Twente Vrouwen afgelopen zaterdag al een mooie 3-0 zege had behaald op PSV, heeft de ploeg van trainer Robert de Pauw op de laatste speeldag van het seizoen de landstitel definitief binnengehaald. Voor de achtste keer in de historie is FC Twente Vrouwen kampioen van Nederland.

FC Twente Vrouwen begon tegen Ajax met de vertrouwde basiself. Na een openingsfase waarin beide teams kansen kregen om de score te openen, maakte Leuchter na een klein half uur spelen de 1-0 voor de thuisploeg. Vijf minuten later schoot Grant de 2-0 binnen. FC Twente Vrouwen kwam na rust goed uit de kleedkamer. Uit een voorzet van Renate Jansen maakte Anna-Lena Stolze de 2-1. Met nog een kleine tien minuten te spelen stond Daphne van Domselaar aan de basis van de gelijkmaker. Na haar uittrap kwam de bal terecht bij Elena Dhont, die alert reageerde via de counter en voor de 2-2 zorgde. Een doelpunt dat met het team werd gevierd. Kort daarna was het weer raak toen invalster Kim Everaerts de 2-3 binnenschoot. Ook op de laatste speeldag van het seizoen won FC Twente Vrouwen en versloeg het voor de derde keer deze competitie concurrent Ajax.

Het seizoen is nog niet voorbij voor FC Twente Vrouwen. Komende week treedt het team aan in de Eredivisie Cup. Donderdag, Hemelvaartsdag, speelt FC Twente in de halve finale tegen ADO Den Haag. Zondag 29 mei wacht in Enschede de return. De andere halve finale gaat tussen Ajax en PSV.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle