maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeSportFC Twente Vrouwen plaatst zich voor finale Eredivisie Cup

FC Twente Vrouwen plaatst zich voor finale Eredivisie Cup

Enschede – FC Twente Vrouwen heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de finale van de Eredivisie Cup. Na de overwinning van afgelopen donderdag op ADO Den Haag werd ook de tweede halve finale gewonnen (2-0). Zondag 5 juni speelt FC Twente Vrouwen de finale tegen Ajax.

Na wat kansen over en weer was het halverwege de eerste helft raak voor FC Twente Vrouwen. Fenna Kalma tikte een voorzet van Anna-Lena Stolze binnen. Net voor rust hadden Elana Dhont en Stolze nog de kans om de score te verdubbelen, maar onder andere de lat was hier een sta-in-de-weg. De tweede helft begon met een grote kans voor ADO Den Haag, maar Lois Niënhuis had een goede redding in huis om de inzet van Ravensbergen te keren. Na ruim een uur spelen kreeg FC Twente Vrouwen een penalty, die koeltjes werd benut door Van Schoonhoven (2-0).

De andere halve finale werd zondagmiddag gewonnen door Ajax, waardoor de nummers een en twee uit de Pure Energie Eredivisie Cup op zondag 5 juni de finale spelen. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportcampus Diekman in Enschede en begint om 15.00 uur.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws