zondag, 4 december 2022
spot_img
HomeNieuwsMarkeloFietsweek Markelo pakt groots uit!

Fietsweek Markelo pakt groots uit!

Markelo – De Fietsweek van Markelo wordt afgetrapt op 17 juni met de jaarlijkse wielerronde. Na twee jaar corona zijn wij heel erg blij dat we dit mooie evenement weer samen met toerclub WTC Markelo en DMD-Events kunnen organiseren.

De 2022 editie van de wielerronde van Markelo vindt plaats op het bekende parcours rondom de kerk in het centrum van Markelo. De werkzaamheden aan de Grotestraat zijn afgerond. De straat is prachtig (her)ingericht en geeft nog meer sfeer aan de plaatselijke wieleromloop.

Dit jaar start de omloop om met een Jeugd MTB wedstrijd waarbij de jeugd uit de regio de strijd aangaat voor het eerste Jeugd MTB Wielerronde Kampioenschap. Daarna gaan de vrouwen elite van start gevolgd door de mannen elite.

Gedurende het programma van de wielerronde kunnen toerrijders kiezen uit verschillende routes (gravel/MTB en race) in de prachtige omgeving van Markelo.

De avond wordt afgesloten met een groots wielerpop spectakel op het Kaasplein (tegenover start/finish).

Jeugd MTB Wielerronde Kampioenschap


Om 17 uur krijgt de jeugd van de WTC Markelo de kans om samen met deelnemers uit de regio te strijden om het Jeugd MTB Wielerronde Kampioenschap. Het betreft een korte versie van de omloop. Een spectaculair parcours met veel bochten, draaien en keren. De jeugd deelnemers (tot 16 jaar) kunnen zich ter plekke bij de jurybus inschrijven tussen 16.15 en 16.45 uur.

Elite vrouwen/mannen

Om 18 uur start de top van de elite vrouwen gevolgd door de elite mannen om 19.30 uur. Deze wedstijden tellen mee voor de Viro Criterium Cup Twente.

Midsummer Bike Event

Gedurende het programma van de wielerronde zijn er mooie routes uitgezet voor gravel/MTB en racefiets in de prachtige omgeving van Markelo. De starttijd is tussen 17:00 en 19:00 uur, de startlocatie is het Roggeplein in Markelo, toegang vanaf de Welkoop.

Voor zowel de racefiets als de gravel/mtb is er keuze uit 3 verschillende routes die telkens weer bij het startpunt uitkomen. Zo kun je meerdere routes achter elkaar fietsen.  De routes worden duidelijk gemarkeerd met pijlen en/of gekleurde linten. 

Inschrijven kan vooraf via de website van WTC Markelo, er staat een link bij het nieuwsbericht over de Midsummer Bike Event. Of bij de start op vrijdag 17 juni.

Wielerpop


Natuurlijk zorgt DMD-Events voor een gezellig Wielerpop festival op het Kaasplein ter hoogte van start/finish.

DMD Events is de naam die de samenwerking tussen Grandcafé ’t Wapen van Markelo, Zalencentrum De Haverkamp en Grandcafé De Kroon bestempeld. Door hun krachten te bundelen organiseren wij in het centrum van Markelo elk jaar een aantal activiteiten waaronder al een aantal jaren de Wielerpop in nauwe samenwerking met de Stichting Wielersport Markelo en de WTC.

Ook dit jaar zorgen wij ervoor dat het mogelijk is na afloop van het Bike event en de Wielerronde gezellig een drankje te drinken op het Kaasplein. Op het Kaasplein staat deze avond een sfeervolle tent met diverse tapppunten en na de Wielerronde, rond 21.30 uur, is er een optreden van een band. Het evenement vind plaats van 19.00 uur tot 24.00 uur. Live Muziek is er vanaf 21.30 uur.

Fietsvierdaagse Markelo: 21 t/m 24 juni 2022


Na de wielerronde en wielerpop op vrijdagavond is het vanaf dinsdag 21 juni de beurt aan de toerfietsers. De Stichting Wielersport Markelo (SWM) heeft in de wijde omtrek een mooie naam opgebouwd met de fietsvierdaagse die jaarlijks georganiseerd wordt. De fietsroutes leiden de deelnemers door het prachtige heuvellandschap van Markelo, Twente, Salland en de Achterhoek en is door de NTFU met 2 sterren gewaardeerd.De Markelose fietsvierdaagse start jaarlijks op de 3e dinsdag in juni. De 41e editie wordt gehouden van dinsdag 21 juni tot en met vrijdag 24 juni 2022.
Per dag wordt gefietst op basis van een bepijlde route en een duidelijke routebeschrijving. De routes voeren door prachtige en afwisselende natuurgebieden in Markelo en omgeving.


Startpunt is vanaf het Kaasplein in Markelo (tegenover het Wapen van Markelo, Grotestraat 1 te Markelo).
Ook dit jaar weer de mogelijkheid om te kiezen tussen routes van 30, 45 of 60 kilometer.
Elke dag een andere route in de omgeving van het Machtig Mooie Markelo. Nadere informatie voor deelnemers van de fietsvierdaagse treft u aan op deze website onder deelnemersinformatie.

Tot ziens bij de Wielerronde van markelo en de Markelose fietsvierdaagse!

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle