donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleFilm L’événement in Filmhuis Alleman

Film L’événement in Filmhuis Alleman

Goor – In Filmhuis Alleman kunt u op dinsdag 1 november kijken naar de rolprent L’événement. Een Franse dramafilm uit 2021, gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2000 van Annie Ernaux. 

Het is 1963, student Anne heeft een mooie toekomst voor zich. Maar de droom om haar studie af te maken en zich van haar sociale afkomst los te wrikken, spat uiteen als ze onverwachts zwanger raakt. Terwijl haar eindexamens naderen besluit Anne het heft in eigen handen te nemen met het risico hiervoor in de gevangenis te belanden.

Regisseur Diwan wilde dat de kijker zou voelen hoe het is om als jonge vrouw in het Frankrijk van de jaren 60 illegaal abortus te laten plegen. En daarom besloot ze hoofdpersonage Anne heel dicht op de huid te filmen en in te snoeren in een bijna vierkant kader. Zodat de kijker zich een film lang opgejaagd en benauwd zou voelen. 

De film L’événement won in 2021 de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.

De trailer van de film is te bekijken via de link: https://youtu.be/84CHjVoudvw

De film begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 7,50. Tickets zijn te bestellen via www.filmhuisalleman.nl. Daar vindt u ook het overzicht van de andere films.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws