zondag, 27 november 2022
spot_img
HomeCultuurFilosoof Lammert Kamphuis met boeiend betoog bij Culturele Vereniging ’t Nut

Filosoof Lammert Kamphuis met boeiend betoog bij Culturele Vereniging ’t Nut

Delden – Drs. Lammert Kamphuis hield op woensdagavond 9 februari een lezing voor een, binnen de coronavoorschriften, goed gevulde bovenzaal in Stadscentrum het Parochiehuis. Kamphuis is afgestudeerd in Theologie en Filosofie en heeft de 1e graads docentenbevoegdheid. Tegenwoordig werkt hij als filosoof en spreker. 

Kamphuis nam zijn publiek mee naar de Griekse wijsgeren en legde duidelijk uit welke stromingen er zoal in het Klassieke Griekenland zijn geweest en wat de invloed van hen is geweest op onze huidige beschaving. Daarnaast nam het publiek kennis van de mogelijkheden om anders om te gaan met situaties die in het leven als beklemmend, ergerlijk of hinderlijk worden ervaren en hoe deze andere omgang hiermee je leven kan verrijken. De spreker zette zijn gehoor op prettige wijze aan tot een overleg met naasten in de zaal over een aantal interessante levenskwesties. Hoe zou jij dit doen en welke levenswijze / stroming vind jij het meest bij jou passen? Na de pauze was er ruimschoots gelegenheid tot het stellen van vragen. 

Het dankwoord door voorzitter Gillis de Bruijn ging vergezeld van een Twentse attentie én een luid applaus van het publiek dat met stof tot nadenken tevreden huiswaarts keerde. De liefhebbers konden na afloop het door Lammert Kamphuis geschreven en gesigneerde boek ‘Filosofie van een weergaloos leven’ kopen.

De bekende documentairemaker, fotograaf en arts Ruben Terlou is op woensdagavond 22 maart de volgende gast bij ’t Nut Delden. Hij zal spreken over zijn tweede thuisland China. Deze avond was aanvankelijk gepland op woensdag 8 maart. U wordt op een later tijdstip geïnformeerd over aanmelding hiervoor. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws