maandag, 30 januari 2023
spot_img
HomeLifestyleFluit, harp en cello bij Delden Klassiek

Fluit, harp en cello bij Delden Klassiek

Delden – Op zondagmiddag 18 september speelt Trio Lumaka de voorstelling ‘Pohádka’ (Vertellingen) in Hoeve De Haar in Ambt Delden. Het concert begint om 16.00 uur. Kaarten kunnen worden besteld via www.deldenklassiek.nl.

Trio Lumaka

Fluitiste Jana Machalett, cellist Charles Watt en harpiste Miriam Overlach vormen het Trio Lumaka. Deze bezetting is in muziekland niet alledaags. Het ensemble is dan ook bekend vanwege zijn specifieke klankwereld, bijzonder repertoire en toegewijd samenspel. Lumaka’s carrière begon met het winnen van eerste prijzen op het Internationale Kamermuziekconcours Almere en bij Het Debuut. Sindsdien treden ze regelmatig op in de mooiste concertzalen van Nederland, waaronder de Kleine Zaal van het Concertgebouw, op festivals zoals het Grachtenfestival en het Festival Classique, en zijn ze vaak te horen op Radio 4. Hun laatste CD, ‘Sepia & Amaranth’, werd in het toonaangevende muziektijdschrift Luister met vijf sterren bekroond.

‘Pohádka’ 

De voorstelling is samengesteld uit sprookjesachtige stukken, die de luisteraar meenemen in andere werelden: soms nostalgisch, soms romantisch, dan weer exotisch. Op het programma staan stukken van onder anderen Leoš Janáček (‘Op een overwoekerd pad’), Theo Smit Sibinga (Trois Images voor fluit en harp) en Maurice Ravel (Sonatine en Trio)

Delden Klassiek 2022-2023

Het concert is het tweede in het Delden Klassiek seizoen 2022-2023 met 11 kamermuziekconcerten op topniveau op drie historische locaties in en rond Delden. Na twee concerten in Hoeve De Haar vinden in de Oude Blasiuskerk in Delden van oktober tot en met maart zes zondagmiddagconcerten plaats. De serie wordt eind maart afgesloten met drie avondconcerten in Kasteel Twickel met zijn onvergelijkbare ambiance en sfeer. Informatie over de concerten van Delden Klassiek is te vinden op www.deldenklassiek.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws