donderdag, 23 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsFoodbus wordt tijdelijk verlengd, The Passion wordt een jaar uitgesteld

Foodbus wordt tijdelijk verlengd, The Passion wordt een jaar uitgesteld

Foodbus wordt tijdelijk verlengd,

The Passion wordt een jaar uitgesteld

Hof van Twente“Tot onze grote spijt moet het organiseren van The Passion in Markelo door onzekerheden in de financiën met een jaar uitgesteld worden. De afgelopen weken hebben we hier als organisatie goed over nagedacht maar we moeten keuzes maken, vandaar dit besluit”, aldus Stichting Doors Wide Open. 

Foodbus

tekst gaat verder onder de foto

Sinds oktober 2022 is Doors Wide Open gestart met de zogenoemde Foodbus. Dit is een bestelbus gevuld met levensmiddelen, waar mensen die het op dit moment moeilijk hebben door de hoge inflatie en geen geld meer hebben naast hun vaste lasten om nog eten en drinken te kunnen kopen, gratis en anoniem hun noodzakelijke levensbehoefte op kunnen halen. Het begon als een proef en al snel bleek de noodzaak er te zijn. Er maken meer dan 50 gezinnen wekelijks dankbaar gebruik van deze voorziening in Goor, Markelo en Delden. 

Begroting

Om de kosten en inkoop bij de Foodbus te kunnen financieren moet de begroting van Doors Wide Open met € 75.000 worden opgehoogd. De organisatie is hier nu druk mee bezig om dit te behalen. De gemeente, diverse fondsen, bedrijven en particuliere donateurs worden hiervoor benaderd. Echter is hier nog geen duidelijkheid over en heeft dit tijd nodig. Het organiseren van een Passion kost rond de € 8.000 à € 10.000 en met dit geld zouden ze weer een aantal weken de kosten van de Foodbus kunnen financieren. Dit vindt de stichting op dit moment belangrijker want anders zou het project nu stoppen en ook andere diensten zouden in gevaar komen. Ook bij de overige diensten ziet en verwacht Doors Wide Open een verdere stijging van de hulpvraag.

Liefde en Noaberschap

The Passion wordt georganiseerd om de liefde van Jezus door te geven en de kruisiging en opstanding te herdenken met beeld en live muziek. De diensten van Doors Wide Open zijn met het doel opgezet om de zwakkeren in de samenleving te helpen. Dit doet ze door om te zien naar elkaar en uw naaste lief te hebben. De armen voeden en kleden hoort hier ook bij. Dit omdat het nu extra hard nodig is, vindt zij dit belangrijker dan The Passion. 

Door dit besluit kan de Foodbus  een aantal weken langer blijven draaien. Hier kunnen veel gezinnen mee geholpen worden. Ondertussen hoopt de stichting dat ze voldoende financiën op kan halen om verdere continuïteit te waarborgen.  

Voor verdere informatie en vragen kijk op www.doorswideopen.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle