zaterdag, 1 april 2023
spot_img
HomeCultuurFoto van de week

Foto van de week

In de komende maanden zult u elke week een foto van een van de leden van Fotoclub de Hof aantreffen in de krant, voorzien van een begeleidend stukje tekst, waarin ook de technische details van de foto vermeld zullen staan.

Bovenstaande foto is gemaakt door Wim Jager: “Een wintermorgen – 06.45 uur de wekker loopt af. De thermometer buiten staat op min 4 °C en de gure oostenwind maakt het gevoelsmatig nog een paar graden kouder. Niet bepaald een aangenaam weertje om er met de camera op uit te gaan. Het enige positieve op dat moment is een waterig zonnetje. Even doorzetten en toch maar op pad.

De ijsbaan in Twickel is nog gesloten. Geen schaatsfoto’s en helaas nog te weinig sneeuw om echte sfeervolle winterfoto’s te kunnen maken. In het bos alleen een paar vroege merels, die tussen de dorre bladeren hun ontbijt bij elkaar proberen te scharrelen. In de verte het geroffel van een specht en de kleine gaatjes in de schors van een dode boom bewijzen, dat dit zijn werkterrein is. De specht zelf liet zich deze keer niet zien.

Het leek een nutteloze ochtend te worden, totdat in de buurt van museumboerderij Wendezoele deze twee ruige Belgische knollen in beeld kwamen. Nieuwsgierig of op zoek naar een lekkere hap stonden ze al gauw samen even bij het hek. Net lang genoeg om ze – in het ochtendzonnetje en met een dun laagje sneeuw op hun brede ruggen – digitaal te vereeuwigen met de Nikon D7200 f/4,5 – 1/400 sec. – 40 mm – ISO 200. 

Eind van de morgen weer thuis, verkleumd, dat wel. Maar, missie alsnog geslaagd.”

Meer foto’s van Fotoclub de Hof zijn te zien op de website fotoclubdehof.com.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws