dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeLifestyleFotografen gezocht voor Nacht van de Nacht

Fotografen gezocht voor Nacht van de Nacht

Hof van Twente – Dit jaar doet Hofkracht mee aan de landelijke Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober. Hofkracht is daarvoor op zoek naar fotografen die niet bang zijn in het donker. 

Over Nacht van de Nacht

Op 30 oktober doven bedrijven en gemeenten in heel Nederland tijdens deze nacht hun reclame-verlichting en verlichting van gebouwen. Hopelijk ook in Hof van Twente. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Naast dat overbodige verlichting onnodig veel energieverbruik oplevert, verstoort (te veel) licht het slaapritme van de mens. Ook heeft (te veel) licht een nadelige invloed op het bioritme van flora en fauna. Hofkracht wil er graag aan bijdragen dat er bewust om wordt gegaan met lichtgebruik. Hofkracht roept daarom de gemeente, bedrijven en organisaties in Hof van Twente op om tijdens de Nacht van de Nacht ook hun verlichting uit te doen en alleen die verlichting aan te laten die noodzakelijk is, bijvoorbeeld in verband met veiligheid. Aanmelden als pandeigenaar voor deelname aan Nacht van de Nacht (deelname betekent dus: niet-noodzakelijke verlichtig uitdoen zaterdagnacht 30 oktober) kan via www.nachtvandenacht.nl. 

Fotografen gezocht

Voor de actie in Hof van Twente zoekt Hofkracht (amateur)fotografen die op twee momenten – in duo’s – in de nacht op pad willen om foto’s te maken. De eerste keer dat de fotografen op pad gaan, is in september in aanloop naar Nacht van de Nacht. Er wordt dan gezocht naar panden waar mogelijk onnodig het licht brandt. De fotografen gaan in september op pad, zodat de eigenaren van de gefotografeerde panden tijdig gevraagd kan worden of ze willen meedoen aan Nacht van de Nacht. De tweede keer om op pad te gaan is tijdens de Nacht van de Nacht zelf, zaterdagnacht 30 oktober. Voor de deelnemende fotografen wordt op zaterdagavond 30 oktober vooraf een speciaal ‘Tafelen in het Donker’ georganiseerd. 

Meedoen als fotograaf aan Nacht van de Nacht? 

Hofkracht zoekt per kern minimaal één duo. Aanmelden en meer informatie via info@hofkracht.nl of Lucy Boels 06-57739239.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws