maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeSportGEEF DE PEN DOOR!

GEEF DE PEN DOOR!

Twee-wekelijkse rubriek van sportmensen en -clubs in de Hof die 6 vragen voorgelegd krijgen.

Aan het woord: Karin Vrielink, voorzitter van vv Diepenheim

1. Kun je jezelf in het kort omschrijven?

Ik ben Karin Vrielink, 33 jaar en woon in Diepenheim. Een plek naar mijn hart, waar ik geboren en getogen ben. In 2015 hebben Jurgen en ik hier een oud jaren ‘30 woning gekocht die we nog steeds aan het opknappen zijn. Maar.. het wordt prachtig! Hier wonen we met zijn drieën naar volle tevredenheid.

2. Wat is je functie bij de club en hoe lang al?

Sinds 2016 vervul ik de functie van voorzitter bij voetbalvereniging Diepenheim. Dit nadat ik al een aantal jaren een bestuursfunctie vervulde.

3. Sport je zelf ook bij deze club? Zo ja in welk team en op welke positie? Zo nee, waarom niet?

In een ver verleden zelf gevoetbald, nu actief als vrijwilliger. Het mooie aan vv Diepenheim vind ik de gemoedelijkheid en broederlijkheid. Sinds mijn aantreden als voorzitter is het elftal uitgegroeid tot een stabiele 4e klasse, iets wat overigens niets met mijn functioneren te maken heeft, maar waar ik wel ontzettend trots op ben. En niet alleen op dit elftal, over de gehele linie ‘doen we het goed’. We hebben plezier in het spel en ondersteunen elkaar daar waar nodig.

4. Hoe gaat het met de sportclub en de sport zelf?  

De accommodatie ligt er mooi bij en ook door de coronacrisis worstelen we ons heen. Uiteraard kampen ook wij met een tekort aan vrijwilligers, maar met elkaar weten we dat altijd weer goed op te vangen. De afgelopen jaren hebben we, samen met de gemeente, geïnvesteerd in ons complex. Het hoofdveld is een kunstgrasveld geworden en ook het ‘oude handbalveld’ is omgeturnd tot kunstgrasveld. Buiten de schooltijden om is het altijd een komen en gaan van kinderen die heerlijk een balletje komen trappen. Samen met 12 andere verenigingen en en stichtingen is ook het voormalig tweede veld onder handen genomen. Op deze ontmoetingsplek kun je sporten, recreëren, leren over de natuur en genieten van al het groen. Er is ruimte voor mens en dier. Een prachtige plek waar jong en oud samen kan komen. Een mooie aanwinst voor ons Stedeke. En op dit moment worden de parkeerplaatsen gerenoveerd.

5. Heb je een idee hoe de club er over 5 jaar uit zal zien? Of hoe hoop je dat de club er over 5 jaar uit zal zien?

Onder leiding van Tom van Veen (Sportservice Overijssel) zijn we dit jaar gestart met een toekomstverkenning; hoe zien we vv Diepenheim over 10 jaar? Thema’s als bestuurlijke organisatie, de toekomstbestendigheid op financieel en sportief vlak, accommodatie en maatschappelijke rol die je als vereniging vervult, komen ter sprake. We zijn gestart met de situatie-analyse en de volgende fase is om ‘oplossingsscenario’s te gaan verkennen. We staan in de startblokken van dit traject. Hoe vv Diepenheim er in de toekomst gaat uitzien zal gaan blijken, maar ik vertrouw erop dat het gemoedelijke en broederlijke vereniging blijft.

6. Wat is je mooiste herinnering aan de club?

Mooiste herinnering gaat terug naar het kampioenschap van het eerste elftal. Ik was toen een klein meisje, denk een jaar of 13. Mijn vader was keeper in dat elftal. De ontlading, vreugde van het gehele dorp. Het heeft veel indruk op mij gemaakt. Maar evengoed mooi is de jaarlijkse traditie van oliebollen bakken en verkopen, de feestavond voor het Diepenheims feest en de donderdagavond of zondag in de kantine. Ook wat tot vorig jaar heel gewoon leek, blijkt nu ineens heel bijzonder.

Karin geeft de pen door aan Tom Jannink, voorzitter van de handbalvereniging in Bentelo en actieve inwoner van onze Hof.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws