zondag, 29 januari 2023
spot_img
HomeNatuurGeen Landelijke Open Imkerijdagen

Geen Landelijke Open Imkerijdagen

Museumboerderij Wendezoele wel gratis open met bijen en imker voor bezoekers

Ambt Delden – De Nederlandse Bijenhoudersvereniging laat weten dat de Landelijke Open Imkerijdagen op 10 en 11 juli niet doorgaan. Wel hebben zij een digitaal alternatief: Het Bijenjournaal. Vanaf vrijdag 9 juli zal er 8 dagen lang elke dag op YouTube ‘Nederlandse Bijenhouders Vereniging’ een aflevering verschijnen over de wereld van de bijen en imkers (met name voor kinderen).

Hoe leuk is het om dit te combineren met een gratis bezoek aan Museumboerderij Wendezoele waar op zaterdag 10 en zondag 11 juli zowel bijen als imker in het echt te zien zijn. 

De bijen en imker komt u tegen wanneer u de looproute over het erf volgt. Tijdens deze looproute is er voor jong en oud van alles te ontdekken. Zo is er speciaal voor de kinderen (alleen toegang onder begeleiding van een volwassene) een boekje met vragen gemaakt waarbij de antwoorden kunnen worden gevonden in ’t Spieker, na het volgen van de looproute. 

Verder kunt u tijdens de looproute rondom het thema ‘van koeienvlaai tot kistentuug’ zien hoe vroeger op de boerderij natuurlijke producten zoals vlas en wol als grondstoffen werden gebruikt voor textiel. 

En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog een expositie van het populaire tv-programma Nieuwe Boeren van de KRO/NCRV waarvan Museumboerderij dit jaar hofleverancier is geweest. 

Kortom: genoeg te beleven bij Museumboerderij Wendezoele.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Natuur

Laatste Nieuws