maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwenteGeen Lichtjesmiddagen op Algemene begraafplaatsen en herdenkingsparken

Geen Lichtjesmiddagen op Algemene begraafplaatsen en herdenkingsparken

Hof van Twente – De jaarlijkse Lichtjesmiddagen op de Algemene begraafplaatsen en herdenkingsparken in Hof van Twente, georganiseerd door de Stichting BAB Hof van Twente, gaan ook dit jaar niet door. De stichting heeft in overleg met de gemeente besloten dat de herdenkingsbijeenkomsten te houden in december op de algemene begraaf- en herdenkingsparken in Delden, Diepenheim, Goor en Markelo dit jaar niet door kunnen gaan vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Gezien de situatie omtrent het coronavirus, gaat ze ook dit jaar voor veiligheid en gezondheid.

Stichting BAB, uitvaartondernemers en gemeente Hof van Twente plaatsen op alle vier algemene begraafplaatsen en herdenkingsparken op een centraal punt een standaard met lichtje, plus de tekst ‘Een Lichtje voor allen die gemist worden’. Deze lichten branden vanaf zaterdag 18 december tot en met zondag tweede kerstdag 26 december.

Bezoekers kunnen op een zelf gekozen moment, op eigen gepaste wijze, even stilstaan bij hun overleden dierbaren die ze moeten missen, een moment van alleen of samen herinneren en herdenken. 

Uiteraard moet men zich ook op de begraaf- en herdenkingsparken aan de dan geldende coronamaatregelen houden.

De stichting hoopt dat ze in december 2022 weer Lichtjesmiddagen kan organiseren en samen met alle vrijwilligers elk begraaf- en herdenkingspark, met vuurschalen/korven en fakkels sfeervol te verlichten en dat de plaatselijke midwinterhoorn- en ossenhoorn bloazers hun speciale klanken kunnen laten horen en om iedereen weer welkom te heten.

Voor meer informatie: Jan Meutstege, tel. 0547 271433; www.babhofvantwente.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle