zondag, 29 januari 2023
spot_img
HomeSportGeen mogelijkheid tot uitstel wedstrijden Eredivisie

Geen mogelijkheid tot uitstel wedstrijden Eredivisie

Enschede – Vorige week werden nieuwe coronamaatregelen aangekondigd, welke voor ons voelden als een harde klap. Dat wij dit zo hebben ervaren komt met name door het feit dat er sinds de eerste lockdown weer honderden wedstrijden met publiek gespeeld werden waarin geen enkele wedstrijd heeft geleid tot een besmettingshaard. Het Betaald Voetbal heeft vele maatregelen genomen in én om de stadions om de veiligheid en gezondheid van bezoekers te garanderen, en dit is duidelijk succesvol gedaan.

Voor ons als club staat buiten kijf dat voetbal gespeeld wordt voor supporters en sponsoren, onze loyale achterban hoort bij de wedstrijden aanwezig te kunnen zijn. In De Grolsch Veste hebben we dankzij onze supporters altijd een unieke sfeer, maar ook tijdens uitwedstrijden voelen we ons volop gesteund door de tot de nok toe gevulde uitvakken. Het uitblijven van publiek bij wedstrijden heeft op deze wijze zowel sportief als financieel natuurlijk grote impact op onze resultaten en bedrijfsvoering.

Deze week hebben de KNVB en alle clubs overleg gehad over mogelijke oplossingen, hier is echter geen betere oplossing uit naar voren gekomen dan te spelen zonder publiek. Eén of twee speelrondes verplaatsen naar de volgende seizoenshelft is al een enorme organisatorische uitdaging, maar meer dan dat is praktisch onmogelijk. Het is bovendien risicovol voor de voortgang van de competities, terwijl de ontwikkeling van het coronavirus onzeker is. We betreuren de uitkomst en zullen ons maximaal inspannen om vanaf 4 december weer publiek te mogen ontvangen bij onze wedstrijden.

FC Twente – Feyenoord

De bovengenoemde coronamaatregelen leiden ertoe dat we voorlopig 1 thuiswedstrijd in de Eredivisie zonder publiek spelen: FC Twente – Feyenoord. We weten helaas nog niet hoe lang het gaat duren, wat de exacte impact gaat worden en wat dit betekent voor onze vaste bezoekers (seizoenkaarthouders, Premium Seat houders en sponsoren). Zodra hier meer informatie over bekend is informeren we iedereen direct.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws