zaterdag, 13 augustus 2022
spot_img
HomeNieuwsHof van TwenteGenomineerden Hoffelijkheidsprijs 2021 bekend

Genomineerden Hoffelijkheidsprijs 2021 bekend

In 2020 heeft HofMarketing de eerste editie volbracht van de Hoffelijkheidsprijs. De Hoffelijkheidsprijs gaat over positieve ontwikkelingen in Hof van Twente en over mensen die aandacht verdienen omdat ze iets betekenen voor zijn/haar omgeving. De hoffelijkheidsprijs heeft 4 categorieën (1. wonen, 2. werken, 3. recreëren en 4. Held van de Hof). Het plan was vorig jaar om het live – on stage – middels een gezellige avond de prijzen uit te reiken, uiteraard in aanwezigheid van burgemeester Ellen Nauta. Echter gooide de coronasituatie roet in het eten en kon HofMarketing de Hoffelijkheidsprijzen niet live uitreiken vanuit Markelo. De uitreiking heeft later dat jaar digitaal plaatsgevonden (dit digitale verslag is nog te zien: Uitreiking Hoffelijkheidsprijs 2020 | HofMarketing | Oktober 2020 #wijzijnhofvantwente – YouTube).

Omdat de Hoffelijkheidsprijs niet eenmalig is, is dit jaar weer de uitvraag gedaan bij de inwoners om iemand aan te dragen die in een van de categorieën is opgevallen, iets bijzonders heeft gedaan en waardoor hij/zij genomineerd zou moeten worden.

Daar zijn flink wat reacties op gekomen en deze zijn voorgelegd aan een jury. (De jury bestaat uit zes personen, uit elke kern een. Mark van het Bolscher namens Goor, Esther Borre namens Bentelo, Olle Geurts namens Markelo, Egbert Jaap Mooiweer namens Delden, Hanneke in Traa namens Diepenheim en Ellen te Riele namens Hengevelde). Los van elkaar heeft de jury punten gegeven, deze zijn opgeteld en daar zijn per categorie drie winnaars uit gekomen, de daadwerkelijk genomineerden!

Hoe nu verder?

Na de zomer, op 20 augustus zal de stemming open gaan via de website www.hofmarketing.nl. Men kan daar online stemmen op zijn/haar favoriet tot 6 september . Ook zal er een mogelijkheid komen om offline te stemmen. Al deze stemmen worden opgeteld en tellen als publieksstemmen mee in de einduitslag. De jury heeft hierbij ook nog een belangrijke rol en belangrijke punten te vergeven. De avond is op donderdag 9 september in de grote zaal bij De Kroon in Markelo, waarbij de dresscode ‘Twents Chique’ in het leven is geroepen.

Genomineerden Hoffelijkheidsprijs | Categorie Wonen:

– Wijkvoorziening Doesgoor Goor & SV Hector (in samenwerking): Realisering en initiatiefnemers (en de ontwikkeling) van het beweegpark. Een park voor jong en oud, sporter en patiënt. 

– Buurt Bereklauw/Weegbree Delden: Hebben gezamenlijk met elkaar het speeltuintje volledig opgeknapt en aangepakt tot een heuse speeltuin voor de kinderen.

– De Heeckerenschool Goor: Hebben samen met hulp van vrijwilligers, leraren en leerlingen het schoolplein omgetoverd tot een groen schoolplein gericht op biodiversiteit waaronder 45 bomen, vogelhuisjes, insectenhotel en heel veel natuur-spel-elementen. 

Genomineerden Hoffelijkheidsprijs | Categorie Werken:

– Hans Brunnekreef/ Eco Green Twente: Nadat het festivalleven kwam stil te liggen heeft hij een ombuiging met zijn bedrijf gemaakt richting duurzaamheid. Tien personeelsleden weten om te scholen, twee gedetacheerd en uiteindelijk elk personeelslid weten te behouden.

– Ron Kuenenger | Glenn Begieneman/ Bar Bistro d’Olde Smidse Goor: in dit zware jaar hebben zij ondernemerschap en creativiteit laten zien met hun koerswijziging. Heel knap dat ze een nieuwe succesformule hebben bedacht met o.a. bistrosoepen en sauzen.

– Bas Jan Walhof/ Aqua +: Jarenlange trouwe service (ruim 125 jaar) dat gespecialiseerd is in het aanleggen en onderhouden van sprinklersystemen en het verkrijgen van het Koninklijk Predicaat in mei 2021.

Genomineerden Hoffelijkheidsprijs | Categorie Recreëren:

– Wapen van Markelo: Hebben het afgelopen jaar mooie initiatieven bedacht op gebied van afhaal, waarvan toeristen gretig gebruik maakten. Veel aandacht voor persoonlijke service en daardoor veel fietsende toeristen in het dorp.

– Stadsgidsen Delden: Tal van gedreven vrijwilligers die keer op keer weer bezoekers kunnen verrassen met mooie verhalen van en over Delden. Toeristen kunnen hun hart ophalen in het historische centrum van de Hof.

– (organisatiebureau) Warmelo: Voor de tuinen en de zandsculpturen komen duizenden bezoekers naar Hof van Twente. Vaak komen ze jaarlijks terug voor zo’n fijne wandeling. 

Genomineerden Hoffelijkheidsprijs | Held van de Hof:

– Nicole Vrielink | Goor: Begon op eigen initiatief een opvang voor zwerfkittens. Met haar Stichting ‘Dieren van de Hof’ vangt ze kittens op voor Stichting Zwerfkatten Nederland. Hun missie is om Nederland op een diervriendelijke manier zwerfkat vrij te maken.

– Clemens Geerdink | Delden: Al jaar en dag vrijwilliger van Brandweer Delden. Tijdens de flatbrand had hij, samen met het team uit Delden, een belangrijke rol en werd het blussen van de flat een teamaffort van o.a. Brandweer Delden.

– Sanne Assink | Hengevelde: De populaire juf van de Petrusschool in Hengevelde werd populair op de social media app TikTok. Vanuit haar klas leert ze de klas over het plezier en gevaar van social media. (En in de gauwigheid heeft ze 42.000 volgers, en die komen echt niet allemaal uit Hengevelde).

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle