donderdag, 23 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsBenteloGewichtsbegeleiding voor uw huisdier

Gewichtsbegeleiding voor uw huisdier

Beckum – Dierenkliniek de Hagmolen is een veelzijdige en hypermoderne dierenkliniek met 10 dierenartsen in twee vestigingen, één in Beckum en één in Bentelo. Naast eerstelijns zorg, biedt de dierenkliniek ook tweedelijns zorg in de zin van interne geneeskunde, chirurgie en tandheelkundige zorg. Hun visie is helder: persoonlijke aandacht en kwalitatief hoogwaardige diergeneeskundige zorg bieden voor gezelschapsdieren, landbouwhuisdieren en paarden. 

In de kliniek in Beckum zijn ze vooral ingericht op ontvangst, behandeling en operaties van gezelschapsdieren. Er zijn twee operatiekamers, een röntgenruimte, echoapparatuur, een uitslaapruimte en verpleeg/opnameruimte en een behandelkamer voor tandheelkundige zorg aanwezig. Specifieke expertise op het gebied van de interne geneeskunde, tandheelkunde  en dermatologie(huidproblemen) is bij deze dierenartsen aanwezig.

Bij Dierenkliniek De Hagmolen is er elke maand extra aandacht voor een bepaald thema. Voor januari is dat het gewicht van onze huisdieren. Desirée van Zijtveld, dierenarts bij de kliniek licht toe: “Overgewicht is niet alleen voor de mens een steeds groter wordend probleem. Ook bij gezelschapsdieren zie je in toenemende mate overgewicht voorkomen. Van overgewicht is sprake wanneer een dier 15% meer weegt dan zijn ideale gewicht. Is dit meer dan 30% dan spreken we van obesitas of vetzucht. Heel simpel gesteld denk je: oké, minder eten geven en meer bewegen. Maar dit is niet altijd zo eenvoudig en soms spelen er andere factoren een rol zoals medicatie, sterilisatie , erfelijke ziektes en andere aandoeningen. Professionele begeleiding vergroot de kans op succes, het verminderen van overgewicht! Dit begeleidingstraject is voor iedereen die zijn/haar huisdier een gezond gewicht wil laten bereiken. Of dat nu is door middel van extra handvaten en structuur in het traject aan te brengen of juist extra tips met betrekking tot bijvoorbeeld de combinatie van een speciaal nierdieet met een afvalplan.” 

Beter voorkomen dan genezen! 

Te dikke gezelschapsdieren hebben een kortere levensverwachting door allerlei ziektes die het gevolg kunnen zijn van overgewicht, dus alle reden om tijdig in te grijpen of beter nog: overgewicht te voorkomen! Tenslotte wil je jouw dier toch graag zo lang mogelijk bij je houden. Naast voedingsadviezen en beweegtips kan Dierenkliniek De Hagmolen het gehele traject begeleiden en tijdig bijsturen. 

Dierenarts Henk Meijer beaamt dat: “Wij zijn voorstander van preventie, maar is je huisdier toch te zwaar, of heb je bijvoorbeeld een te dik dier uit een asiel, vraag dan in ieder geval advies. Dieren houden van snoepjes en die worden vaak gegeven als beloning, maar uiteindelijk is je dier veel meer gebaat bij een fit lijf. In onze praktijk hebben we voor elk dier een passend dieet, ook in het geval van bijvoorbeeld nier- of leverproblemen. Maar er zijn ook verantwoorde snacks, zodat je ook die beloning gewoon kan blijven geven.” 

De gewichtsbegeleiding bij Dierenkliniek De Hagmolen loopt door totdat je huisdier het streefgewicht heeft bereikt. Het advies en de afspraken zijn geheel kosteloos. Je betaalt alleen de voeding. 

Meer weten? 

Lijkt dit je wat en mag jouw huisdier wel wat kilootjes kwijtraken? Meld je dan bij één van de assistentes aan de balie of bel 074-3676471. Ook voor andere (dieren)vragen kun je uiteraard bij Dierenkliniek De Hagmolen terecht, Deldenerdijk 80 in Hengelo (vlakbij de rotonde in Beckum). 

Dierenkliniek de Hagmolen heeft een samenwerkingsverband met De Oosthof Dierenartsen. 

Dit samenwerkingsverband staat er garant voor dat diverse diersoortsectoren op een maatschappelijke verantwoorde wijze omgaan met diergezondheid. Belangrijke thema’s zijn volksgezondheid, voedselveiligheid, diergezondheid en dierenwelzijn.  Daarnaast is deze samenwerking ook gericht op van elkaar en met elkaar leren en gebruik maken van elkaars kennis en expertise.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle