vrijdag, 3 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsGezocht: aspirant snoeiers en boomgaarden met hoogstamfruitbomen

Gezocht: aspirant snoeiers en boomgaarden met hoogstamfruitbomen

Hof van Twente – Sedert een tiental jaren is een groep vrijwilligers in de wintermaanden aan de slag met het snoeien van hoogstam fruitbomen. Dit wordt gedaan bij particulieren in de gemeente Hof van Twente. 

Soms gaat het om nog hele jonge bomen. Deze worden in basisvorm gesnoeid. Bij oudere tot zelfs hele oude fruitbomen gaat het vaak om bomen die aan een ‘opknapbeurt’ toe zijn. De bomen zijn uit vorm en vaak te dicht begroeid. Ze dienen uitgedund te worden. De vraag is dan: welke takken blijven en welke mogen weg. 

Hiervoor is enige kennis wel noodzakelijk. Bovendien leveren de bomen bij goed onderhoud, in de vorm van periodieke snoei, meer gezondheid en een goede oogst.

Eigenaren van boomgaarden (groot of klein) kunnen deze groep ‘in-
huren’ voor een klein vast bedrag. Daar komt een lunch bij als de boomgaard zo groot is, dat het snoeien niet in een ochtend afgerond kan worden. Heeft uw fruitboom onderhoud nodig en u weet zelf niet hoe? Neem dan contact op met de vrijwilligers.

Het gezamenlijk snoeien levert ook onderling gezelligheid op en het is gewoon fijn om in de buitenlucht bezig te zijn. 

Indien u er voor voelt om als snoeier mee te draaien in deze groep, dan kan men u via Landschap Overijssel een basisworkshop hoogstam fruitbomen snoeien aanbieden. Data daarvoor zijn nog niet bekend. 

Aanmelden en vragen zijn welkom via Wilfried Essink, e-mail:
wilfriedessink@gmail.com of tel. 06 53135901.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle