woensdag, 29 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsDeldenGezonde verandering voor Delden

Gezonde verandering voor Delden

Op het terrein van de voormalige basisscholen Rannink en De Toonladder wil de gemeente Hof van Twente woningen realiseren. De locatie tegenover De Toonladder, sporthal De Reiger, krijgt ook bestemming woningbouw. Dat er woningbouw gerealiseerd gaat worden is nodig en goed voor Delden. 

EV Fysiotherapie & Fitness, gevestigd aan de Berken 2a in Delden, heeft een andere invulling voor sporthal De Reiger voorgelegd aan gemeente Hof van Twente. Namelijk een compleet plan dat een grote aanvulling kan zijn voor de inwoners van Delden en haar omgeving. Dat plan zal uitstekend passen in het verbeteren van je leefstijl voor iedereen die dat wil en tevens de gemeenschap voorziet van woningen voor starters en mensen met een kleine beurs.

In de coronatijd is het wederom gebleken hoe belangrijk het is goed te zorgen voor lijf en leden door bewegen, sporten, juiste voeding en aandacht voor het welbevinden. En dat zal belangrijk blijven. Met dit in ogenschouw nemend heeft EV Fysiotherapie & Fitness een ambitieus plan op papier staan. 

Zij wil de oude sporthal De Reiger recyclen. Opnieuw inzetten, maar dan wel als een uitgebreid Medisch Sportcentrum met als hoofdmoot fysiotherapie en fitness. In het Medisch Sportcentrum is naast fysiotherapie en fitness ruimte voor aan gezondheid gerelateerde disciplines zoals podotherapie, specialistisch artsbezoek, diëtiek, lijfstijl coaching en huidtherapie. Daarnaast is er een grote rol weggelegd voor de maatschappelijke betrokkenheid. Te denken valt aan een ontmoetingsplek voor ouderen, een rustige studieomgeving, een health foodcenter met maaltijdenservice, kinderopvang en verschillende workshops. Het is te realiseren in een energieke omgeving onder één dak: Het Medisch Sportcentrum Delden. 

De centrale ligging van deze locatie zorgt er voor dat de steeds groter wordende groep zelfstandig wonende ouderen, maar ook de minder mobiele Deldenaar, eenvoudig toegang heeft tot zorg en beweging.

Win-win situatie

Het aantal woningen hoeft er niet onder te lijden. Door een inventieve aanvulling op dit plan kunnen woningen boven de spoorvijvers aan de Reigerstraat geplaatst worden. Zoals te zien in de afbeelding ‘Vogelvlucht’, krijgt de Reigerstraat een ruimtelijke uitstraling met geschikte woningen voor de sociale verhuur en voor starters op de koopmarkt.

De oude sporthal zal op een duurzame manier her- en verbouwd worden met behulp van hoofdzakelijk circulaire bouwmaterialen. De kosten voor de sloop worden bespaard en een stukje Deldense historie blijft bestaan. De sporthal zal herrijzen als een modern, eigentijds en energiezuinig gebouw nabij het hart van Delden. Een plek waar het in elke zin van het woord goed voor elkaar is!

EV Fysiotherapie & Fitness hoopt dat gemeente Hof van Twente dit alternatieve totaalplan zorgvuldig, enthousiast en met open blik zal bekijken. 

De Reiger.
De Reiger entree.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle