donderdag, 1 december 2022
spot_img
HomeLifestyleGoed boeren in Hof van Twente: mini-documentaire, VrijMiBo en nieuwsbrief

Goed boeren in Hof van Twente: mini-documentaire, VrijMiBo en nieuwsbrief

Het buitengebied van Hof van Twente is volop in ontwikkeling. Monomestvergisting start bij meerdere bedrijven, bermen stonden deze zomer ondanks de droogte toch vol met de mooiste veldbloemen, agrariërs werken aan biodiversiteit door kruidenrijk grasland, oude gebouwen worden opgeruimd en er ligt een plan om onze weidevogels nog meer te beschermen. Het is maar een greep uit alles wat er speelt en wat benoemd wordt in de nieuwste nieuwsbrief “Ons Buitengebied” van gemeente Hof van Twente. Nieuw is de mini-documentaire over een ondernemer in onze gemeente. Dit keer laat Gerrit Dubbelink zijn bedrijf zien en geeft hij zijn visie. Ook nieuw is de VrijMiBo (Vrijdagmiddagborrel) voor boeren.

Wethouder Wim Meulenkamp opent het voorwoord van de nieuwsbrief die deze week werd verstuurd met de volgende woorden: “Ons buitengebied kan niet zonder boeren! Zij voorzien ons van voedsel, onderhouden de natuur en het (cultuur)landschap, leveren inkomsten en werkgelegenheid. Daarmee zijn onze boeren een belangrijke economische drager van het buitengebied en onmisbaar voor de leefbaarheid van ons platteland.” Daarom vindt Meulenkamp het belangrijk om een ander geluid te laten horen: “Ondanks alle dingen die spelen en serieuze problemen waarvoor oplossingen gezocht moeten worden, gebeuren er vooral ook heel veel mooie dingen. Zeker in het buitengebied van Hof van Twente zijn er volop mogelijkheden.”

Mini-documentaire Gerrit Dubbelink: kringlooplandbouw en weidevogelbeheer

Om meer te laten zien van wat er zich nu echt afspeelt in het buitengebied van Hof van Twente, vertellen boeren zelf wat hun visie op de toekomst is en wat hen motiveert in hun werk. Die verhalen over hoe mensen met liefde voor hun bedrijf vooruitkijken en in ontwikkeling blijven, worden gedeeld in de mini-documentaires onder de noemer Goed Boeren in Hof van Twente. Gerrit Dubbelink was de eerste die liet zien hoe generaties aan ervaring worden gekoppeld aan nieuwe kennis.

VRIJMBI voor boeren

Goed in gesprek blijven en doen wat we kunnen om het buitengebied van Hof van Twente leefbaar en vitaal te houden, is ook het doel van de nieuwe VRIJMIBO (vrijdagmiddagborrels) voor boeren. De eerste twee zijn inmiddels geweest en de ervaringen zijn erg positief op deze laagdrempelige manier van ontmoeting, kennis uitwisselen en het delen van ontwikkelingen. Wanneer de volgende is, is nog niet bekend.

Meer weten?

De nieuwsbrief ‘Ons Buitengebied’ is te lezen via https://www.hofvan
twente.nl/buitengebied. Hier is ook de eerste mini-documentaire Goed Boeren in Hof van Twente te vinden en is aanmelden voor de digitale nieuwsbrief mogelijk. Meer weten of zelf een VRIJMIBO’s voor boeren organiseren? Of kent u een verhaal wat zeker vertelt moet worden in een volgende mini-docu Goed Boeren in Hof van Twente? Neem dan contact op met Wilco Pasman via w.pasman@hofvantwente.nl of 06-28199669.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws