zondag, 7 maart 2021
Advertentie
Home Nieuws Delden Gaan ijsbanen in Hof van Twente open?

Gaan ijsbanen in Hof van Twente open?

Hof van Twente – Iedereen zit met gezonde spanning af te wachten wat er komende dagen aan activiteiten gaan plaatsvinden op de ijsbanen in Markelo, Goor, Hengevelde en Delden. Wat zeker is voor alle ijsbanen is dat als ze open gaan dat dat alleen voor jaarkaarthouders zal zijn en er wordt gewerkt met tijdsloten. 

Ook bij het bestuur van de Goorse ijsclub is sprake van schaatskoorts. Na jaren van schaats loze winters is er een kleine kans dat de komende week de schaatsen kunnen worden onder gebonden. Maar wat moet er in het licht van corona allemaal geregeld worden? Er rijzen nogal wat vragen zoals hoeveel mensen mogen er op het ijs? Mogen ouders blijven of moeten ze na het onderbinden van de ijzers naar huis?  Mogen alleen jaarkaarthouders toegelaten worden? Moet er een looproute komen? Hoe waarborgen we de 1,5 meter afstand? Werken we met tijdsloten en reserveringen? Moet er een gezondheidscheck komen?

IJsbaan Markelo heeft er een hard hoofd in of er geschaatst kan worden omdat de kwaliteit van het ijs erg slecht is door de hevige sneeuwval, zo zegt een woordvoerder. 

Ook ijsbaan Delden weet niet of er geschaatst kan worden op de natuurijsbaan in Twickel. Zodra de ijsbaan open gaat, dient ook de Deldense ijsclub zich te houden aan de maatregelen rondom het coronavirus zoals opgesteld door de KNSB en de Veiligheidsregio. Om deze goed na te kunnen leven en schaatsers veilig te kunnen laten schaatsen, kan er alleen geschaatst worden door abonnementhouders en alleen na reservering van een tijdslot die je kan boeken op de website.

“We blijven positief. Het zou mooi zijn als er geschaatst kan worden”, zegt ijsmeester Frans van het Bolscher. Sneeuw op het ijs is normaal gesproken een slecht scenario. De sneeuwlaag isoleert en voorkomt een goede ijsgroei. “De sneeuw heeft zeker effect op de ijslaag maar wanneer de ijskwaliteit voldoende is om lol te hebben en te genieten, dan gaan we open”, vult ijsmeester Rob Nijland aan.

Als de ijsbaan in Delden opent, is toegang uitsluitend mogelijk met een seizoenkaart én een entreebewijs. Een entreebewijs ontvang je per e-mail wanneer je een tijdsblok reserveert. Per tijdsblok zijn er 100 plekken beschikbaar. Alle informatie over het open gaan, abonnementen, coronamaatregelen en om een tijdsblok te reserveren, is te vinden op de website. 

Het bestuur van de ijsbanen hebben een concept Plan van Aanpak opgesteld voor de gemeente of zijn daar nog mee bezig. De ijsbanen houden hun nieuws bij op Facebook of op de website. Hou deze dus in de gaten voor het laatste nieuws. De gemeente had al toestemming gegeven om onder coronavoorwaarden open te mogen. Koek & Zopie moeten mensen -als de ijsbanen open gaan- helaas zelf meenemen.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle