donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeCultuurGoors Historisch Museum opent weer haar deuren

Goors Historisch Museum opent weer haar deuren

Nu de corona maatregelen wat versoepeld zijn, opent het Goors Historisch Museum op dinsdag 8 juni weer de deuren. Voorlopig zijn de openingstijden aangepast om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te kunnen garanderen. 
Richtlijnen
Het museum volgt het ‘Protocol voor veilig en verantwoorde heropening’ van de Museum Vereniging, op basis van de RIVM richtlijnen.

Na reservering zijn bezoekers weer welkom op dinsdag- en donderdagmorgen van 10.00-12.00 uur en op Woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 14.00-16.00 uur.
Per bezoek, van een uur, kunnen er 2 x twee personen of twee huishoudens naar binnen. 

Reserveren
Reserveren kan telefonisch tijdens openingsuren via 0547-263519. Bij de reservering en bij de entree wordt de bezoeker gevraagd of er gezondheidsklachten zijn en worden naam en telefoonnummer genoteerd, zodat de bezoeker geïnformeerd kan worden als er iets verandert in het protocol. 

We hopen dat bezoekers begrip hebben voor de aangepaste werkwijze en dat iedereen zich aan het protocol houdt, met mondkapje en 1,5 meter afstand. 

Tentoonstelling
In het museum is op de begane grond de tentoonstelling ‘de Joodse gemeenschap in Goor’ te zien. Deze tentoonstelling is, in verband met het afgelasten van alle herdenkingen en vieringen rond ‘75 Jaar Vrijheid’, verlengd tot eind juni 2021.
Op de bovenverdieping is de tentoonstelling ‘Werken in de textiel’ te bezoeken, over de historie van de Goorse textielindustrie.

In het halletje bij de hoofdingang staat in juni het model van de Goorse draaimolen opgesteld. Het model is een kopie van de originele draaimolen uit de jaren dertig. De draaimolen is in 1946 gemaakt door Gorenaar Gijs Rosenkamp, die vroeger een patatzaak had in de Grotestraat.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws