zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeCultuurGoors Historisch Museum sluit aan bij Textielfestival Twente

Goors Historisch Museum sluit aan bij Textielfestival Twente

‘Werken in de textiel’ is het thema van de tentoonstelling waarmee het Goors Historisch Museum aansluit bij het Textielfestival Twente. Goor heeft een rijke textielhistorie van thuiswevers, weefschool, stoomblekerij, weverijen, katoendrukkerij, confectiebedrijf, kleermakers, textielwinkels en hobbywevers. Heel veel Gorenaren hebben tot in de jaren 70 van de vorige eeuw in de textielfabrieken gewerkt.

Bij eerdere tentoonstellingen is, voor het in bruikleen geven van objecten, succesvol een beroep op de lezers gedaan. Het afgelopen jaar is er in veel huishoudens flink opgeruimd. Wellicht bij u ook. En misschien bent u spullen tegengekomen uit de tijd dat u of iemand uit uw familie in de textiel werkte. 

De medewerkers van het Goors Historisch Museum willen deze spullen graag lenen, zodat de tentoonstelling een duidelijk beeld geeft van de mens die in de textiel werkte. Zij zijn vooral op zoek naar werkkleding, gereedschappen, stoffen en persoonlijke spullen en verhalen die verbonden zijn met het werken in de textiel. 

Reacties zijn welkom per post, mail of telefoon: Goors Historisch Museum, Stationslaan 1-3, 7471 AP Goor, goorsmuseum@kpnmail.nl of 0547-263519, b.g.g. 0547-274165. Zie ook de website www.historischgoor.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws