woensdag, 22 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsGoorGoors mannenkoor ruimt sneeuw

Goors mannenkoor ruimt sneeuw

Vanaf de eerste sneeuwval kon het papierdepot van een aantal Goorse verenigingen aan de Van Kollaan niet meer gebruikt worden. Er kon geen papier gebracht worden en de volle containers die er nog stonden, konden door de transporteur niet opgehaald worden. En daardoor zouden de verenigingen een deel van hun inkomsten verliezen.
Dat was het Goors Mannenkoor als organisator van de papierinzameling een doorn in het oog. Eén oproep van de voorzitter via de mail was genoeg om 15 leden zover te krijgen dat ze vrijdag jl. gewapend met hun eigen sneeuwscheppen de aanval op het “witte monster” openden. En toen om iets over elf de vrachtwagen van Mercom het terrein opreed, kon deze zonder problemen de eerste volle container meenemen.
Ook de rest van het terrein werd vakkundig schoongemaakt, zodat het voor de Goorse bevolking weer mogelijk werd om het opgespaarde oud-papier naar de bekende locatie te brengen. Dit succes werd door de mannen, grotendeels onder inachtneming van de coronaregels, met een gezamenlijk drankje gevierd. 
De inkomsten van de papierinzameling zijn voor de deelnemende verenigingen en organisaties dringend noodzakelijk om te kunnen voortbestaan. Namens al deze bedankt het Goors Mannenkoor al degenen die iedere keer weer de moeite nemen om hun papier naar het depot te brengen. 
Sinds het begin van de coronauitbraak moeten papierbrengers het papier zelf in de containers plaatsen. In eerste instantie leverde dit soms een probleem op omdat men gewend was het papier buiten de containers te kunnen neerzetten. Maar dit leverde voor de inpakkers veel extra werk op en zorgde voor veel los papier buiten de containers. De verenigingen zijn heel blij met de huidige formule, waarbij de inpakkers alleen zorgen voor toezicht. En op de rustige momenten gaan ze even de containers in om iets efficiënter  in te pakken en te stapelen. Zo heeft corona organisatorisch ook nog iets positiefs opgeleverd.
Zoals veel koren heeft het Goors Mannenkoor sinds begin maart 2020 niet meer mogen en kunnen zingen. Extra zuur omdat het koor op 5 mei 2020 75 jaar bestond. Alle jubileumactiviteiten in 2020 werden afgelast en in principe doorgeschoven naar 2021. Echter, de huidige stand van zaken is zo dat ook voor 2021 de jubileumconcerten zijn afgelast. Het bestuur probeert voor de leden nog een paar gezellige activiteiten te organiseren, maar voor grootschalige jubileumconcerten is de voorbereidingstijd te kort. De mannen gaan er vanuit dat het traditionele concert op Eerste Kerstdag wel door kan gaan. Het is nog heel vroeg, maar zet 25 december maar vast in de agenda. Tussen brunch en diner kunt u dan heerlijk genieten van oude en nieuwe vierstemmige kerstmuziek.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle