donderdag, 1 december 2022
spot_img
HomeNieuwsGoorse Allegorische Optocht 2022 in het teken van 'Dit is Goor!’

Goorse Allegorische Optocht 2022 in het teken van ‘Dit is Goor!’

Het Goorse School- en Volksfeest kent traditioneel het hoogtepunt op de zondag. En na twee Optochtloze jaren gaat het weer gebeuren. Op zondag 26 juni zal vanaf 13.00 uur de Grote Allegorische Optocht weer door de Goorse straten trekken. Ieder jaar komen vele tienduizenden mensen kijken. Thema dit jaar is ‘Dit is Goor!’. Dit onderwerp zal op verschillende manieren in de Optocht duidelijk worden gemaakt. 

Er zijn 13 praalwagens, 3 grote groepen, 1 kleine groep en dit jaar ook een eenling. Goor zal dit jaar op heel veel verschillende manieren uitgebeeld worden in de Allegorische Optocht.

De organisatie raadt de Optochtbezoekers aan een pen of potlood mee te nemen voor het invullen van de publieksprijs op de kaart, die aan het begin van de Optocht uitgedeeld wordt. Ook kan via de Schoolfeestapp gestemd worden. De app is gratis te downloaden.

Verder is zoals gewoonlijk veel aandacht besteed aan de muziekkorpsen, zoals de Show- en Marchingband Victory Den Haag en Kunst en Genoegen Leiden, zij lopen voor de Optocht uit. De lokale en regionale korpsen ontbreken natuurlijk niet. 

Spetterend slotstuk van de Optocht is wederom de Goorse Rellie. Die groep heeft haar eigen thema namelijk ‘Insecten’ en komt met de meest fantastische creaties in de Optocht.

De meeste praalwagens zijn gemaakt in een speciale loodsen, die eigendom zijn van het Schoolfeest. Vanaf 2 april is met man en macht gewerkt om alles voor elkaar te krijgen.

Zondag om 13.00 uur vertrekt de Optocht van de Stationslaan en Irisstraat, en gaat vervolgens via de Diepenheimseweg, Kerkstraat, Van Kollaan, Herman Heijermansstraat, Laarstraat, Grotestraat, Schoolstraat, Iependijk, Lindelaan, Julianaplein, Hengevelderstraat naar de Molenstraat.  

Parkeren kunt u het best zoveel mogelijk buiten het centrum.

’s Avonds vanaf 19.30 uur is de prijsuitreiking, die evenals vorig jaar weer met veel spektakel, beeld en geluid plaats vindt in de Schoolfeesttent.

Op www.schoolfeest.com is het Schoolfeestboekje 2022 in PDF-formaat te zien en kan men alle info over de Optochtdeelnemers vinden. Foto: Stichting Goors School- en Volksfeest

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle