donderdag, 1 december 2022
spot_img
HomeNieuwsGraafmachine uitgebrand, vermoedelijk brandstichting in Markelo

Graafmachine uitgebrand, vermoedelijk brandstichting in Markelo

Markelo – De brandweer van Enter en Holten zijn zondagmorgen rond 8:50 uur gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Oude Rijssenseweg. Ter plaatse bleek er een rups minikraan in brand te staan precies naast een andere en een groter mobile kraan op een heideveld naast de A1. De brandweer kon niet voorkomen dat er grote schade aan de graafmachines ontstond. Het vermoeden bestaat dat er opzet in het spel is, temeer daar er de laatste tijd veel brandjes in de omgeving zijn die aangestoken zijn. Ook nu gaat de politie en brandweer uit van brandstichting. De politie naarstig in de directe omgeving van de PD op zoek naar eventuele verdachten. Er is een ruim gebied afgezet nu zodat de Forensische Opsporing straks een uitgebreid onderzoek kan doen. 

De minigraafmachine is volledig uitgebrand, twee andere graafmachines zijn bespaard gebleven. 

Bosbrand 
Door de droogte is er op dit moment een hoge mate van paraatheid bij de brandweer. Een brand als deze kan gemakkelijk uit de hand lopen en een grote bosbrand veroorzaken.  
De brand werd gelukkig vroegtijdig ontdekt door een passerende mountainbiker. Deze wist op tijd de politie en de brandweer te waarschuwen. Politie en brandweer blijven alert op brandjes op de Borkeld .

Naam fotograaf: News United / Jan Willem Klein Horstman

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle