woensdag, 22 maart 2023
spot_img
HomeZorgGratis 1200 fruithapjes uitdelen: opening op maandag 24 oktober

Gratis 1200 fruithapjes uitdelen: opening op maandag 24 oktober

Hof van Twente – Op maandag 24 oktober openen wethouder Hannie Rohaan, Mariël van Loenen directeur van IKC Magenta en Henk Abels, coördinator preventieakkoord en JOGG Regisseur de campagne ‘Wij kiezen groente en fruit’.  Om 10.00 uur wordt op ludieke wijze het startschot gegeven van de campagne. Dit gebeurt samen met de basisschoolleerlingen van IKC Magenta en Erve Hooyerinck in Delden en de groente en fruitmascottes ‘Komkommer Koen’, ‘Wortel Willie’ of ‘Tomaat Tamira’. 

In het kader van de campagne ‘Wij kiezen Groente en Fruit’ (van 24 oktober t/m 11 november) wordt op maandag 24 oktober, dinsdag 25 oktober, maandag 31 oktober en dinsdag 1 november 1200 stuks groente en fruit uitgedeeld aan alle basisschoolkinderen. Het fruit en de groente wordt aangeboden door Groenteman Ronnie Weegink uit Delden. Tijdens de campagne kunnen leerlingen meedoen aan een groente- en fruitquiz. 

Uit cijfers van de Kindermonitor 2021 blijkt dat 47% van de kinderen in Twente dagelijks groente en 68% dagelijks fruit eet. Ongeveer één op de zeven kinderen is te zwaar. 

‘De boodschap die we willen uitdragen met deze campagne is dat het eten van groente lekker, heel normaal en makkelijk is. Het is een vanzelfsprekend onderdeel van je eetpatroon. Je hebt groente gewoon nodig’, vertelt preventiecoördinator Henk Abels van Salut. De 10 Twentse JOGG-gemeenten willen gezamenlijk inzetten op een campagne ‘Wij kiezen Groente en Fruit’. Vanuit het preventieakkoord, de Gezonde School en JOGG aanpak stimuleert Hof van Twente gezond eten, drinken en voldoende bewegen. 

Meer informatie over de campagne, kijk op www.JOGG.nl .Voor vragen stuur een mail naar Henk@salut-welzijn.nl of bel naar 0547-26 00 53 (Salut). 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws