donderdag, 1 december 2022
spot_img
HomeNatuurGratis bloemzaden bij ‘Onder de Wieken’

Gratis bloemzaden bij ‘Onder de Wieken’

Goor – Help de bijen door bloemenzaden te zaaien in je tuin of op je balkon. Dit is hard nodig, want het gaat slecht met de bijen – en dat terwijl ze erg belangrijk zijn voor een gezonde biodiversiteit. Sinds begin april kun je gratis een zakje biologisch bloemzaad af komen halen bij deze voedselbank voor bijen. Dus verander jouw tuin en/of balkon in een mooie bloemenzee!

22 april was het de dag van de aarde en nationale zaaidag. Ook bij ‘Onder de Wieken’ is een voedselbank voor bijen, waar je vandaag, op 1 mei gratis zaad kan afhalen. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom tussen 10 en 12 uur.

De Nationale Zaaidag is erop gericht zoveel mogelijk het leefklimaat van de wilde bijen te verbeteren door planten te zaaien die nectar en stuifmeel leveren. Op de website www.thepollinators.org/blog/zaaien vind je alle nodige informatie. Het zaad mag alleen in de eigen tuin of balkon worden gebruikt. Deze actie geldt alleen bij ‘Onder de Wieken’ bij de Braakmolen in Goor op zaterdag 1 mei. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Natuur

Laatste Nieuws