woensdag, 5 oktober 2022
spot_img
HomeGemeenteGratis warmtefoto voor huiseigenaren in Hof van Twente

Gratis warmtefoto voor huiseigenaren in Hof van Twente

Huiseigenaren in Hof van Twente kunnen zich aanmelden voor het laten maken van een gratis warmtefoto van hun huis. Op een warmtefoto is te zien waar warmte uit het huis weglekt. Dat kan helpen om te bepalen of er kleine of grotere isolatiemaatregelen nodig zijn. Aanmelden voor een warmtefoto kan uiterlijk donderdag 20 januari 2022.

Gratis warmtefoto 

Een huis met warmtelekken is niet comfortabel, er wordt onnodig energie verspild en daarmee ook onnodig geld. De gemeente wil inwoners helpen in de bewustwording waar de warmtelekken in een huis zitten. Daarom geeft de gemeente aan huiseigenaren de mogelijkheid om een warmtefoto te laten maken. Begin dit jaar is er ook een warmtefoto-actie geweest. Hier hebben toen 1500 huiseigenaren gebruik van gemaakt. De gemeente wil meer huiseigenaren die mogelijkheid geven. Daarom wordt de warmtefoto-actie nog een keer gedaan. De actie wordt mogelijk gemaakt door de landelijke RREW-regeling die de gemeente heeft aangevraagd. Daarbij geldt wel dat deelnemers die bij de vorige warmtefoto-actie een warmtefoto hebben ontvangen, niet nog een keer mee kunnen doen.

Aanmelden uiterlijk 20 januari 2022 op de site van de gemeente  

Aanmelden voor een gratis warmtefoto kan via www.hofvantwente.nl/warmtefoto. Aanmelden kan uiterlijk donderdag 20 januari 2022. Er wordt per adres één warmtefoto gemaakt van de voorgevel van het huis. De foto’s worden eind januari en in februari gemaakt. De precieze datum is afhankelijk van de weersomstandigheden. De foto wordt gemaakt van de voorgevel, vanaf de straat.  De warmtefoto’s, inclusief een toelichtend rapportje, worden naar verwachting in maart naar de deelnemers gestuurd. De warmtefoto-actie geldt alleen voor huiseigenaren. Huurders kunnen alleen een aanvraag doen als de eigenaar van het pand zich aanmeldt.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Gemeente

Laatste Nieuws