woensdag, 27 januari 2021
Advertentie
Home Nieuws Groene loper uitgerold op De Mors

Groene loper uitgerold op De Mors

Toen de Groene Loper Hof van Twente zich meldde met een actie waarbij loofbomen ter beschikking werden gesteld om de publieke ruimte letterlijk en figuurlijk groener te maken, was de SBR één van de eerste kandidaten. Het ecologisch idealisme sloot immers prima aan bij de duurzame doelstellingen van de stichting én nu de Mors toch op de schop ging, was implementatie een koud kunstje. Inmiddels pronken de bomen voor de ingang van het buitenbad.

De Mors is sinds mensenheugenis een van de groenste oases binnen Delden, al ver voordat er daar gesport werd. Met de herinrichting van de parkeerplaats op het sportpark zal de gemeente Hof van Twente zorgdragen voor het behoud van dat natuurlijke karakter in het midden van het park. De sporthal zal aan de buitenzijde bekleed worden met hout en daarmee bijdragen aan de ‘groene’ aanblik.

Voor de binnenaccommodatie van het zwembad echter zijn de nodige bomen en struiken verdwenen, zij moesten plaats maken voor toekomstige fietsenstallingen. In een brede greppel tussen bestrating en pand was nog voldoende ruimte voor nieuwe aanplant. En zo kwam het dat voor de gevel van Zwembad de Mors links een amberboom en rechts een winterlinde werden geplant, als aankondiging van het lommerrijke kader waarin de buitenbaden zich bevinden. Dank gaat uit naar de (vrijwilligers van) De Groene Loper Hof van Twente.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle