donderdag, 1 december 2022
spot_img
HomeNieuwsGroot tekort aan pleeggezinnen in Twente

Groot tekort aan pleeggezinnen in Twente

Mascha* woont al 7 jaar bij haar opa en oma in Twente. Wie haar vader is, weet ze niet en haar moeder heeft zoveel problemen, dat ze haar dochtertje niet kan opvoeden. Mascha heeft hierdoor hechtingsproblematiek en best wel pittig gedrag. Op school kan ze maar net meekomen, doordat er veel structuur en duidelijkheid is. Thuis is dat anders: opa en oma worden ouder en het lukt hen steeds minder hun kleindochter bij te sturen. Binnenkort moet er een pleeggezin gevonden worden waar ze kan wonen tot ze groot is. Het liefst in de buurt van de woonplaats van opa en oma. Dan kan ze hen nog blijven zien. 

Groot tekort aan pleeggezinnen in Twente

In Twente zijn ruim 700 kinderen die niet thuis kunnen wonen. Ruim 600 gezinnen zetten zich in voor deze pleegkinderen. Van Enschede tot Almelo. Van Beuningen tot Vriezenveen. Helaas is dat niet genoeg! Mascha is één van deze 700 kinderen. Voor haar is geen plek te vinden. Want: er is een gebrek aan pleeggezinnen waar kinderen, zoals Mascha, kunnen opgroeien.  

Pleegouders gezocht in Twente

Om aandacht te vragen voor pleegzorg, organiseert Pleegzorg Nederland jaarlijks de week van de Pleegzorg. Met deze actieweek van 2 november t/m 9 november vraagt Pleegzorg Nederland – samen met de pleegzorgaanbieders – aandacht voor pleegzorg. En op het tekort aan pleegouders.  Wij hebben – samen met alle pleegzorgaanbieders in Overijssel – een video over pleegzorg gemaakt. Deze video is bedoeld als eerste trigger om mensen bewust maken dat zij van betekenis kunnen zijn in het leven van een kind en zijn/haar ouders. In het vervolg van de campagne geven we mensen meer informatie over pleegzorg, delen we ervaringsverhalen en roepen we op om een informatiebijeenkomst bij te wonen.

Bekijk de video hier

Samen lukt het vast om nieuwe pleeggezinnen te vinden. Want: pleegouders zijn onmisbaar voor de toekomst van uithuisgeplaatste kinderen.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle