zaterdag, 2 juli 2022
spot_img
HomeNieuwsGrote inzamelactie levensmiddelen

Grote inzamelactie levensmiddelen

Hof van Twente – Voedselbank Seine, een onderdeel van Stichting Doors Wide Open, wil op grote schaal houdbare levensmiddelen inzamelen, dit is nodig om zo de sterk groeiende vraag naar ondersteuning te kunnen blijven geven.

Doors Wide Open bestaat al ruim 6 jaar en ondersteunt gezinnen in Hof van Twente, veelal in combinatie met begeleiding en aanpak van de problemen die er spelen in het gezin waardoor men zo in de problemen komt dat men niet zelf meer in de dagelijkse behoefte kan voorzien.

Stille armoede

De uitgaven voor levensonderhoud lopen sterk op en bij veel mensen is er een kink in de kabel gekomen aan de inkomenskant in deze coronaperiode. Het gaat hier om gezinnen die zich onder normale omstandigheden kunnen redden en niet gewend zijn om hulp te vragen. Doors Wide Open probeert deze groep te bereiken om toch hulp te aanvaarden. Het schaamtegevoel moet weg en daarom wil de stichting er met een speciale campagne extra aandacht aan besteden dat hulp voorhanden is.

Doors Wide Open concludeert dit uit de nieuwe aanvragen die er komen van mensen die toch de drempel zijn overgegaan om hulp te aanvaarden. Mensen wachten echt tot het laatst en op zich is er met die instelling niets mis maar misschien is het allemaal niet nodig want er zijn ook genoeg mensen die wat kunnen missen en willen helpen waardoor niemand in de problemen hoeft te komen.

Aanmelden

Aanmelden kan heel eenvoudig. Doors Wide Open werkt op vertrouwen omdat wij geloven in de mens en wij hebben daarom geen uitgebreide aanmeldingsprocedure en u hoeft daarom geen inzicht te geven in uw financiën als u dat liever niet doet. Zo is de drempel misschien lager want wij kunnen ons voorstellen dat, als u het niet gewend bent, het moeilijk is om met alles open kaart te spelen. Wilt u dat wel dan kan er gekeken worden hoe de stichting kan helpen of u in contact brengen met andere instanties die u misschien kunnen helpen.

Ook stuurt de stichting er op aan om u te melden als u de vaste lasten niet meer kunt betalen. Als u even minder geld aan eten en drinken hoeft uit te geven dan kunt u zoveel mogelijk geld voor de vaste lasten reserveren om problemen te voorkomen. De levensmiddelenpakketten kunnen bezorgd worden maar u mag ze ook afhalen, wat u maar wilt en het fijnst vindt. Het kan dus 100 procent anoniem.

Inzameling

Door de groeiende vraag en met de campagne die er aankomt, zal de vraag nog meer stijgen en heeft de stichting natuurlijk ook goederen nodig.

Verse producten regelt de stichting vaak zelf maar houdbare producten, zoals houdbare  melk, ontbijtproducten, pasta’s, rijst, pot- en blikgroenten, koffie en thee zijn erg welkom om zo een goed pakket te kunnen leveren. Op dit moment zijn deze producten er te weinig waardoor er nu geen goede pakketten samengesteld kunnen worden. 

Oproep

De inwoners van de Hof worden opgeroepen om goederen aan te leveren. Deze kunnen op afspraak gewoon bij u opgehaald worden. U hoeft dus de deur niet uit. Producten kunnen in een doos of tas voor de deur gezet worden zodat contact niet nodig is. U kunt een afspraak maken via een app naar 06-20539460 of mailen naar stichtingdoorswideopen@gmail.com  Tip: kijk uw voorraadkasten eens na of er producten zijn die u toch niet gebruikt en missen kunt. Er moet nog wel een houdbaarheidsdatum van enkele weken op staan.

Inbrengpunt

Het Proathuus aan de Grotestraat 103 in Goor wordt als locatie gedeeltelijk opengesteld om uw producten af te leveren. Er staan hier kasten waar u het in kunt zetten. De locatie is niet bemand. Voor de andere kernen in Hof van Twente zoekt de stichting nog fysieke locaties waar men spullen naar toe kan brengen. Naast houdbare levensmiddelen is goede kleding ook welkom.

Contact

U kunt contact opnemen voor verdere info met Doors Wide Open, telefoonnummer 06-20539460 of mailen naar stichtingdoorswideopen@gmail.com. Wilt u liever ondersteunen met een donatie dan kunt u dit overmaken naar rekeningnummer  NL27INGB0006753838 t.n.v. Stichting Doors Wide Open. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle