woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHaringparty Hof van Twente wederom een succes

Haringparty Hof van Twente wederom een succes

De Haringparty Hof van Twente vond dit jaar plaats bij Herberg de Pot in Markelo. Een stralende zon, een rode loper en een glaasje champagne lokten vele ondernemers uit Hof van Twente naar de tuin van Herberg de Pot. Het was de tweede editie van de Haringparty en uiteraard kwam de opbrengst ook dit jaar ten goede aan een goed doel.

Het bedrag wordt dit jaar besteed aan een uitkijktoren die als pronkstuk op één van de vijf heuvels van Markelo moet komen te staan. Deze uitkijktoren zal onderdeel uit gaan maken van de nieuwe, nog te realiseren Thema- en Belevingswandelroutes langs en over deze vijf heuvels. Zo kun je een aaneengesloten route van 20 km wandelen langs alle heuvels, maar ook afzonderlijk kun je mooie routes gaan wandelen.

Om een mooi bedrag op te halen voor het goede doel werden er tijdens de haringparty items geveild. Zo kon je onder meer bieden op barbecuepakketten, een gesigneerd wielershirt van Tour de France ploeg DSM, een bronzen beeld van antiquair Mark Kuipers en een boxspring.

Na afloop van de veiling werd de totale opbrengst van de Haringparty 2022 bekendgemaakt. Er werd maar liefst € 51.750 opgehaald. Initiatiefnemer van het goede doel Jarno Vedders kreeg de cheque uitgereikt. “Hier kunnen we heel veel mee doen, een prachtig onverwachts hoog bedrag, nu gaan we in overleg met de gemeente.” Wethouder Wim Meulenkamp, die ook aanwezig was, liet zijn visje even links liggen en vertelde dat er voor een dergelijke toren eerst nog wel een vergunning nodig was.

Al met al een geslaagde editie van de Haringparty waarbij vele ondernemers uit de Hof aanwezig waren.               

 Foto’s: Fotostudio Markelo

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle