zondag, 27 november 2022
spot_img
HomeZorgHart voor Delden start wijkgerichte aanpak voor werving nieuwe burgerhulpverleners

Hart voor Delden start wijkgerichte aanpak voor werving nieuwe burgerhulpverleners

allereerst in Vogelbuurt Delden

Delden – Stichting Hart voor Delden draagt met haar activiteiten bij aan de bevordering van burgerhulpverlening bij een acute hartstilstand; door de aanschaf, het beheer en onderhoud van AED’s in Delden en door het verzorgen van basis- en herhalingscursussen Reanimeren en AED aan vrijwilligers (de burgerhulpverleners).

Op zaterdag 19 november start de stichting als eerste van vier zaterdagen in de Vogelbuurt met een wijkgerichte aanpak om nieuwe burgerhulpverleners te werven voor de eigen wijk. Hierna volgen in 2022 nog:

– AED locatie: Kamille, 26 november

– AED locatie: Tijenesch, 3 december

– AED locatie Schoppenstede, 10 december

Waarom deze aanpak en waarom te beginnen in de Vogelbuurt?

De afgelopen maanden is een overzicht gemaakt van het aantal beschikbare vrijwilligers die geregistreerd staan bij Hartslagnu.nl per AED verzorgingsgebied (lees specifieke wijk in Delden rondom een AED).

Voorbeeld: in de Vogelbuurt is een AED geplaatst bij een woning aan de Morsweg. De inzet van deze AED bestrijkt een gebied van ongeveer 300 meter rondom deze AED. Dit is dus een groot deel van de buurt.

Stichting Hart voor Delden hanteert op dit moment een norm van 20 beschikbare vrijwilligers per AED gebied. Voor het gebied rondom de AED aan de Morsweg heeft ze nu  slechts vier vrijwilligers beschikbaar. Hier zijn dus minimaal 16 extra vrijwilligers gewenst om binnen 6 minuten te kunnen helpen bij een hartstilstand van een persoon in deze wijk.

De volgorde van de wijkgerichte actie is bepaald door de urgentie in de betreffende wijken.

Wat kunt u van Hart voor Delden verwachten en wat verwacht zij van u?

Leden van Hart voor Delden staan met hun herkenbare rode stand nabij de AED locatie in uw wijk om uitleg te geven over de rol en noodzaak van burgerhulpverlening en zij registreren u graag als nieuwe vrijwilliger.

De bijbehorende cursus, slechts 2 uur, wordt u gratis aangeboden en kan wellicht worden gepland tezamen met uw eigen wijkbewoners.

Aanvang wijkgerichte aanpak

De wijkgerichte aanpak begint op zaterdag 19 november van 10 tot 12 uur nabij Morsweg 10 in Delden.

Bent u reeds in het bezit van een geldig reanimatiecertificaat echter nog niet geregistreerd bij www.hartslagnu.nl, meldt u zich dan aan op deze website om ook beschikbaar te zijn voor reanimatie in uw eigen wijk. 

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Stichting Hart voor Delden bereikbaar via info@
hartvoordelden.nl

Hart voor Delden ziet u graag op één van de vier zaterdagen bij de stand in uw wijk.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws