donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleHelp je ook mee oogsten?

Help je ook mee oogsten?

Zaterdag 15 januari oogsten we door op Recreatieterrein Holten
Op zaterdag 15 januari oogsten we door bij Recreatieterrein Holten, (Adres voor routeplanner: Holterbergweg 13 7451 JL HOLTEN). We verzamelen daar om 9.45 uur en rijden om 10.00 uur gezamenlijk naar de oogstlocatie. De verzamelplek zal duidelijk aangegeven zijn. We oogsten vuilbomen, berk en lijsterbes.

Wil je meedoen met het oogsten?
Oogsten is leuk en leerzaam. Je doet inspiratie op in een prachtige omgeving. Je kunt dit doen met buren, familie en vrienden, maar ook met collega’s die zich in willen zetten voor meer bomen in de Hof van Twente. We oogsten iedere zaterdag in januari en februari. Locaties volgen in de boomplanner op meerbomen.nu/hofvantwente.

Meld je  aan als vrijwilliger via https://meerbomen.nu/hofvantwente/ In de boomplanner staan oogstlocaties en -momenten vermeld en als vrijwilliger word je eenmaal per week per mail op de hoogte gebracht van de activiteiten bij jou in de buurt. Zo blijf je gegarandeerd op de hoogte van oogstdagen.

Het nieuwe jaar goed gestart met zaailingen uit het Weldam
De boomwerkgroep Hof van Twente heeft als doel 35.000 extra bomen te planten. Om dit doel dichterbij te brengen is in december 2021 gestart met het project meerbomen.nu. Met dit project oogsten vrijwilligers zaailingen op plekken waar deze niet uit kunnen groeien tot volwassen bomen. Gesorteerd per soort en in bosjes gebonden, worden de zaailingen tijdelijk ingekuild in bomenhubs. In een bomenhub komen bomen en struiken van verschillende oogstdagen bij elkaar voor ze in het voorjaar naar de plantlocaties gaan. De boomwerkgroep is nog op zoek naar locaties voor bomenhubs in Diepenheim, Markelo en Delden. Heb je plek voor een bomenhub? Meld je aan via de boomplanner  https://meerbomen.nu/hofvantwente/

Afgelopen week 700 zaailingen geoogst
Afgelopen week hebben vrijwilligers zich verzameld om bomen te oogsten in het Weldam. In totaal zetten zo’n 20 grote en kleine mensen zich in om esdoorns, beuk, taxus, kardinaalsmuts en hazelaar een nieuwe plek te geven. Een oogster uit Holten bracht wilgentenen. Wilgentenen kunnen gebruikt worden als afscheiding, hut of tunnel. We gaan door. Vele handen maken licht werk. Wil je mee oogsten? Meld je aan als vrijwilliger via de bomenplanner op meerbomen.nu/hofvantwente.

Gratis bomen planten?
Heb je een plantlocatie op particulier terrein in de Hof van Twente en wil je graag bomen planten? Meld je aan via de boomplanner via  https://meerbomen.nu/hofvantwente/   

Al 4.700 zaailingen geoogst in 2021.
Dankzij de hulp van betrokken inwoners is in december al begonnen aan de meerbomen.nu actie. Op dit moment hebben we, door samenwerking met andere oogstgroepen in het land, al ruim 4000 zaailingen kunnen oogsten. In de maanden januari en februari gaan we in ieder geval iedere zaterdag door met zaailingen oogsten. Mogelijk komen daar nog momenten bij. Dit kan ook in afstemming met de boomwerkgroep Hof van Twente (boomwerkgroephvt@gmail.com) om bijvoorbeeld met familie, collega’s, vrienden of buren te doen.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws