vrijdag, 3 februari 2023
spot_img
HomeLifestyleHendrik Groen in De Reggehof

Hendrik Groen in De Reggehof

Goor – Het belooft weer een theaterspektakel te worden, het derde deel van de theaterepos van Hendrik Groen. De voorgaande edities trokken consequent volle zalen en zorgde net als bij de tv-serie voor een lach en een traan bij de bezoekers. Met grotendeels dezelfde cast zal het bij Opgewekt naar de eindstreep niet anders gaan op vrijdag 9 december.

Het publiek was het er massaal over eens: hoe prachtig de boeken ook waren (honderdduizenden gingen over de toonbank) en hoe imposant de cast van tv-bewerking ook was, nergens komt het verhaal zo tot zijn recht als op de planken van het theater. De gedurfde zet bij de vorige Hendrik Groen-voorstellingen om te werken met betrekkelijk jonge acteurs (omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit) bleek boven verwachting goed te werken. Met een inmiddels meer gelouterde Beau Schneider en Britte Lagcher opnieuw in de hoofdrol is die magie dit seizoen voor het laatst te ervaren.

In Opgewekt naar de eindstreep moet Hendrik constateren dat hij steeds vergeetachtiger wordt. Hij besluit in deze ontroerende komedie opnieuw een dagboek bij te houden om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten. Herkenbaar voor een ieder die persoonlijk of professioneel te maken heeft met Alzheimer, maar ook voor ieder ander uitstekend inleefbaar. In het laatste deel van de Hendrik Groen-triologie komt alles samen in een zeldzaam gevoelsevenwicht.

Zie de meest geliefde bejaarde van Nederland op 9 december vanaf 20:00 uur in De Reggehof. Kaarten voor de try-out zijn op www.reggehof.nl verkrijgbaar voor € 29,- (inclusief koffie en wat lekkers). Verwen jezelf of verras tijdens de feestdagen een dierbare met dit theatercadeau.

Filmpakketten blijken gewild feestcadeau

Het is zover! De eerste sneeuwvlokken zijn al weer gevallen, december ligt om de hoek dus de feestdagen gaan bijna beginnen. Wil jij iemand verrassen met Sinterklaas of Kerst, of gewoon zomaar iemand blij maken tijdens deze donkere dagen? Wij hebben nu het perfecte cadeau: Een filmpakket. Mooi ingepakt én vol met heerlijke, toffe producten. Daar wordt toch iedereen blij van?

Tijdens deze koudere dagen is de bioscoop één van onze favoriete uitjes voor een fijne middag met de kids of een gezellige avond samen. Daarom hebben wij een leuk filmcadeaupakket samengesteld, om te geven als schoencadeau, voor onder de kerstboom óf omdat hij/zij wel wat ontspanning verdient. Het filmpakket is gevuld met heerlijke dingen voor tijdens een film en een tegoedbon voor een film naar keuze.

Start verkoop Theaterweekend Goor en Delden

Het laatste volle weekend van januari is het traditioneel feest in een groot aantal theaters in Nederland. Zo ook bij de Hofpodia in Delden en Goor. Tijdens het Nationale Theaterweekend 2023 krijgt het publiek de kans om wel heel voordelig kennis te maken met de culturele diversiteit in De Reggehof en Stadscentrum het Parochiehuis. Vier voorstelling zijn voor € 7,50 tot € 10 te zien.

Op zaterdag 28 januari bezoekt niemand minder dan Alex Ploeg De Reggehof. Zijn voorstelling EGO moest vorig jaar nog wijken vanwege coronarestricties, maar is dit jaar dus voor minder dan de helft van het geld te bezoeken. In alle landelijke kranten werd de show gewaardeerd met vier sterren en het lijkt voor Ploeg de laatste trede tot de echte top. Voor muziekliefhebbers is er voor hetzelfde geld in Delden het theaterconcert van Bovenste Knoopje Open. De viermansformatie van multi-instrumentalisten brengt de muziek en verhalen van hun gelijknamige podcast naar het podium. Een intieme kleinkunstvoorstelling, met prachtige Nederlandstalige muziek, die je zowel breed doet glimlachen als je neus op de pijnlijke feiten drukt.

Op zondagmiddag (29 januari) verzorgt datzelfde Bovenste Knoopje Open een familievoorstelling: De Kleine Prins, gebaseerd op het geliefde boek van Antoine de Saint-Exupéry. Vanuit hun cabaretachtergrond en muzikaliteit voegen zij een eigen geluid toe aan dit verhaal. Deze kindervoorstelling kost voor kinderen van 8 jaar en ieder ander die zich graag laat betoveren slechts € 7,50. Die avond verzorgen De Kwekweschudders voor de vele liefhebbers van regionaal theater de eerste opvoering van hun nieuwe klucht.

De landelijke aftrap van het Theaterweekend is deze week, tot die tijd was de invulling een verrassing. Kaarten voor de professionele voorstellingen zijn vanaf heden te boeken op respectievelijk www.reggehof.nl en www.theaterdelden.nl. Gezien de prijsstelling, de bezetting en de landelijke aandacht geldt nu toch echt op=op.

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn de cadeaupakketten verkrijgbaar bij de theaterkassa of aan de bar van De Reggehof. En ook de prijs mag geen belemmering zijn. Het kinderpakket kost € 10 en bevat naast een filmbon ook popcorn en Capri Sun. Voor volwassen bevat de cadeautas wat te knabbelen en te borrelen (wijn, speciaalbier of non-alchoholisch) en een bon voor een film bij RH Cinema of Alleman; en dat voor slechts € 15. Maak in december dus het verschil met de filmpakketten van De Reggehof!

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws