dinsdag, 29 november 2022
spot_img
HomeSportHengelose SportDuikers (HSD) redden golfballen op World Clean Up Day

Hengelose SportDuikers (HSD) redden golfballen op World Clean Up Day

Delden – Wat vorig jaar begon als ludieke actie van de 60 jaar jubilerende Hengelose Sportduikers (HSD) wordt misschien wel een jaarlijkse traditie. In het kader van het 60-jarig bestaan van de HSD, werden vorig jaar tijdens World Clean Up Day in totaal 6.500 verdronken golfballen verzameld. De activiteit vond plaats bij golfbaan ‘De Lage Mors’ aan de Sportlaan in Delden.

De inmiddels 61-jarige club is al vele jaren maatschappelijk betrokken in Hengelo en omstreken. Leden helpen met het schoonmaken van het Hulsbeek in Oldenzaal na een festivalweekend. Verder assisteren zij met duikers op het water bij de Twente Ballooning, en zijn ze actief bij de ‘Tot de Nek in de Drek’ in Vriezenveen en de Dion Triathlon in Hardenberg. 

Vorig jaar kwam er een ludieke schoonmaakactie bij: golfballen vissen in de vijvers van de Golfbaan De Lage Mors in Delden. Volgens de beheerder van de Golfbaan hebben honderden ballen hun hole niet gehaald en zijn onderweg verdronken. Leuke bijkomstigheid: iedere gevonden golfbal levert een sponsorbedrag op, dat naar een goed doel gaat.

De verwachtingen dit jaar tijdens de World Clean Up Day op 17 september waren dan wederom ook hooggespannen. Getooid in duikpak gingen de leden kopje onder in de vijver waar zij vorig jaar waren geëindigd. En wat schetst de verbazing, na 2 uur rapen stond de teller al op 5.000 golfballen. Uiteindelijk zijn er eind van de middag maar liefst 8.021 golfballen uit het water gevist. “En dat zijn nog maar 2 van de vele vijvers op het golferrein”, volgens de beheerder. De uitnodiging voor volgend jaar staat daarom al weer.

De HSD is met haar 61 jaar ervaring topfit voorbereid op de toekomstige duiker! Graag nodigen de leden u uit om hen aan het werk te zien op de -vaste- vrijdagavond clubavond: van mei tot en met september bij ‘Het Grasbroek’ Bornebroek en van oktober tot en met april bij het ‘Twentebad’ in Hengelo.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorziber van de HSD: Nadia Tillemans-Pawlak, tel: 074 2438775; e-mail: belgentwent1@xs4all.nl of kijk op de website: www.hengelose-sportduikers.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws