woensdag, 22 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsHerbouw Eschmolen gaat toch door

Herbouw Eschmolen gaat toch door

Delden – Tijdens de raadsvergadering van vorige week dinsdag heeft
Jan Bouke Zijlstra, voorzitter van het bestuur van de Stichting Esch-molen Delden, een dringend beroep op de gemeenteraad gedaan om het college te vragen alsnog een lening te verstrekken. Eerder wilde het college het verzoek afwijzen. De gemeenteraad heeft opnieuw unaniem steun gegeven aan de herbouw van de Eschmolen op de Deldener es. 

Het bestuur is blij met de unanieme steun van de gemeenteraad en het besluit van het college om alsnog de lening te verstrekken. Hiermee komt een einde aan een voorbereiding van ruim 11 jaar. Na het positieve besluit van de gemeente kan, als ook de vergunningen zijn verleend, eindelijk met de herbouw begonnen worden. 

De onderbouw van de molen wordt, net als vroeger, gemetseld. De bovenbouw wordt door de molenbouwer in zijn werkplaats gemaakt. Daardoor kan het lijken alsof er niets gebeurd maar het is alleen niet zichtbaar op de bouwplaats. Via de website Eschmolendelden.nl en natuurlijk via het Hofweekblad wordt u regelmatig op de hoogte gehouden van de vorderingen. Als alles volgens planning verloopt is de molen eind 2022 klaar om weer als vanouds koren te malen.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle