dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeCultuurHerbouw van de Eschmolen: het moet, het kan, het mag

Herbouw van de Eschmolen: het moet, het kan, het mag

Delden – De Eschmolen hoort bij Delden. Het was vroeger een gezichtsbepalend element van ons mooie stadje. Wandelend over de Deldener Esch zie je al van ver de watertoren en de toren van de katholieke kerk en precies daartussen stond altijd de Eschmolen. Om die reden moet de molen terugkomen.  

Diverse mensen dragen de herbouw van de molen een warm hart toe. Velen zijn vriend van de Stichting Eschmolen Delden maar er is nu ook een crowdfunding actie opgestart om een streefbedrag van € 200.000 binnen te halen. Dit dient om de lening, verstrekt door de gemeente Hof van Twente, zo snel mogelijk af te lossen. Om die reden kan de molen herbouwd worden. Maar ook de provincie Overijssel, de gemeente Hof van Twente en Stichting Twickel, bij monde van rentmeester Egbert Jaap Mooiweer, zijn voorstanders van de herbouw en verlenen hun volledige medewerking, dus de molen mag herbouwd worden. Het moet, het kan, het mag!  

Stand van zaken

In 2019 was de aftrap en de eerste geldelijke inbreng was een feit via de Haringparty bij Carelshaven. Toen al was de wens om tegen het einde van dat jaar de schop in de grond te steken. Nu, bijna twee jaar later, zijn de meeste hobbels genomen en wordt in het eerste kwartaal van 2022 eindelijk gestart met de herbouw. De bovenbouw van de molen is reeds ingekocht bij molenbouwer Faas en de crowdfunding actie gaat midden december van dit jaar van start. Steunt u ook dit initiatief? Meld u dan aan als Vriend op de website eschmolendelden.nl. U ontvangt dan ook regelmatig de nieuwsbrief en u kunt de vriendenbijeenkomsten bijwonen. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws