vrijdag, 30 september 2022
spot_img
HomeCultuurHeropening vernieuwde Bibliotheek Goor 

Heropening vernieuwde Bibliotheek Goor 

V.l.n.r. Peter Bonekamp, Gera Vehof, Frederique Westera (directeur en bestuurder bibliotheken Goor, Hengelo Oldenzaal), Harry Scholten (wethouder) met kleindochter Fem, Rinske Zevenbergen en Chantal Schmidt (Salut) 

Goor – Bibliotheek Goor is vernieuwd en dat werd zaterdag 27 augustus uitbundig gevierd. Vanaf 10.00 uur stond koffie en taart klaar voor belangstellenden. Ook kon men een kijkje nemen in het Basislab, waar jong en oud kennis kon maken met de nieuwste maak-technieken zoals een borduurmachine, een 3D-printer en een lasersnijder. Ook werd uitgelegd wat het Bureau Leesplezier en het Oefenplein inhouden. Bij het officiële deel om 10.30 uur werd het nieuwe meubilair getoond en werden de illustraties op de pilaren in het leescafé en de gang onthuld door wethouder van de gemeente Hof van Twente Harry Scholten. 

Frederique Westera, Gera Vehof, Peter Bonekamp en Rinske Zevenbergen, allen werkend voor de Bibliotheek Hof van Twente, Hengelo en Oldenzaal, waren aanwezig om alle veranderingen en mogelijkheden toe te lichten. Gera Vehof, bibliothecaris en adviseur legt uit: “Dit hele project is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente, Salut Welzijn, Hofpower en de Cubahof met als doel het maatschappelijk belang te dienen. Mensen krijgen hier hulp met belasting invullen, hoe te reizen met het OV,  maar je kunt bijvoorbeeld ook kennis maken de Dementheek of met nieuwe technieken. Sommigen komen hier hun theorie-examen voor auto of brommer oefenen, of leggen  hier hun leerbaarheidstoets af, voor nieuwe inburgeraars.” Ook is er ruimte voor aansluiting van je laptop met goede WiFi, je kunt een kopje koffie of thee krijgen of even in een nisje plaatsnemen om gezellig met iemand te kletsen. De bibliotheek is allang geen plek meer waar je alleen maar komt om een boek te lenen of te lezen. Kom ook naar de bibliotheek in Goor en profiteer van alle voordelen die er geboden worden: De lijm tussen mens en maatschappij!

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws