donderdag, 1 december 2022
spot_img
HomeZorgHet zorgenboek, voor overzicht, steun en houvast bij kinderen in een intensief...

Het zorgenboek, voor overzicht, steun en houvast bij kinderen in een intensief zorgtraject

Het zorgenboek is ontwikkeld door Lionne Braker vanuit het zorgtraject van haar eigen zoon

Delden – Haar zoon Clint is geboren in september 2020. In de eerste weken na zijn geboorte is hij meerdere malen opgenomen geweest in het ziekenhuis. Allemaal relatief kleine processen, het was nog overzichtelijk. Totdat hij in juni 2021 epileptische aanvallen kreeg, hij werd gediagnosticeerd met het syndroom van West.

Vanuit het streekziekenhuis werd hij overgeplaatst naar het academische kinderziekenhuis in Utrecht. Anderhalve week is hij opgenomen geweest voor tal van onderzoeken en voor een behandelplan. Eenmaal thuis begint het verwerkingsproces en uiteraard het vervolgtraject. Maar wat is er allemaal gezegd en gedaan in welke volgorde? 

Lionne heeft een notitiesysteem bedacht en is begonnen met schrijven. In eerst instantie voor overzicht voor haarzelf, maar in de praktijk is het ook waardevol tijdens afspraken met artsen, therapeuten of begeleiders. Veel zit in je hoofd, maar wat is wanneer precies gebeurd en wat is er gezegd?

Zit jouw zoon of dochter in een zorgtraject? Of wil je het boek cadeau geven? Het boek is te koop bij The Readshop in Delden en Hengelo, of te bestellen via de website: www.zorgenboek.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws