donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van Twente viert Fairtrade Week 

Hof van Twente viert Fairtrade Week 

Doe mee met de wedstrijd: Ontwerp je eigen Tony’s

Hof van Twente – Het is bijna Fairtrade Week. Om dit vieren organiseert Fairtrade Gemeente een wedstrijd. Ook jij kan meedoen. Hoe? Ontwerp je persoonlijke wikkel voor jouw Tony’s Chocolonely reep. Dus pak je potloden, stiften en/of verf en ga aan de slag en win je eigen ontwerp! 

Wedstrijd: Ontwerp je eigen Tony’s

Win een reep met jouw eigen wikkel. Hoe? Ontwerp een wikkel voor jouw Tony’s Chocolonely reep. Het thema van je ontwerp: Fairtrade & Klimaat. Het tekenblad met ontwerp kan tot en met de Fairtrade Week (6 november) worden ingeleverd. Gebruik je creativiteit en ga aan de slag. Het tekenblad en de actievoorwaarden zijn terug te vinden op www.fairtradegemeenten.nl/ontwerpwedstrijd.

Je kunt je tekenblad ophalen en weer inleveren bij de Wereldwinkel Delden, Kortestraat 2b.

Klimaatverandering, wat is het?

Het klimaat verandert doordat de temperatuur op aarde stijgt. Vooral kleinschalige boeren in Azië, Latijns-Amerika en Afrika worden hard getroffen. Oogsten worden aangetast door hevige regenval of extreme droogte. Om dit tegen te gaan gebruiken Fairtrade boeren de Fairtrade premie om te investeren in bijvoorbeeld schaduwbomen, koken op biogas en het verbouwen van verschillende gewassen (biodiversiteit). De Fairtrade Gemeente steunt deze boeren door hier in Nederland meer impact te realiseren. Koop ook eens wat vaker een Fairtrade product en draag je steentje bij aan een beter bestaan voor boeren en werknemers wereldwijd. 

Fairtrade Week

Van 29 oktober tot en met 6 november staat Nederland weer in het teken van Fairtrade. Het is dan de Fairtrade Week. In Nederland hebben 85 gemeenten de eervolle titel Fairtrade behaald. In deze gemeenten is een burgerinitiatief actief om aandacht te vragen voor eerlijke handel. Ook deze Fairtrade Week organiseren Fairtrade Gemeenten talloze evenementen en laten zij samen zien dat iedereen kan bijdragen aan een eerlijke wereld voor iedereen. Deze editie staat het thema klimaat centraal en kan iedereen meedoen met onze ontwerpwedstrijd. 

Duurzame keuzes

Jouw dagelijkse keuzes zijn onwijs belangrijk en hebben invloed op wereldniveau. Neem je de auto of de trein? Kies je voor koffie met een keurmerk of zonder? Ga je voor de goedkoopste banaan of kies je voor de eerlijkste banaan? Koop je nieuwe kleding of tweedehands? Het klinkt allemaal zo vanzelfsprekend, toch beseffen we niet dat onze dagelijkse keuzes een systeem instandhouden of juist veranderen. Het huidige systeem is namelijk oneerlijk, want als je heel eerlijk bent, het is niet meer houdbaar. Klimaatverandering, uitbuiting van boeren en werknemers, de groeiende kloof tussen arm en rijk, water-, en bodemverontreiniging, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Kom in actie en sluit je aan bij de Fairtradecampagne 

Fairtrade Gemeente Hof van Twente is op zoek naar vrijwilligers. Wil jij je bestuurlijke kwaliteiten inzetten? Laat het weten op het mailadres: wiardaheerze@hotmail.com 

Op 22 maart 2019 heeft de kerngroep de titel Fairtrade Hof van Twente behaald onder leiding van veel bevlogenheid van de toenmalige voorzitter van het kernteam Annelies Heeres en feestelijk gevierd in het gemeentehuis in Goor. Wil Gemeente Hof van Twente deze titel behouden sluit je dan alsjeblieft aan.

Het klinkt als een noodkreet maar het is ook een noodkreet.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle