zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeCultuurHome of Talents trekt met instrumentencarroussel langs basisscholen

Home of Talents trekt met instrumentencarroussel langs basisscholen

Home of Talents wil in nauwe samenwerking met de stichting CuBaHof (Stichting Culturele Basisvorming Hof van Twente) graag alle kinderen in de Hof de kans geven om kennis te maken met het bespelen van een instrument. En, nog belangrijker: met het plezier van samen muziek maken. 

Er zijn nieuwe instrumenten aangeschaft en in de komende weken (vanaf maandag 17 mei) geven docenten van Home of Talents twee keer een serie van vier lessen aan leerlingen van groep 6 in de basisscholen. In de eerste ronde gaat het om de instrumenten gitaar, toetsen en strijkers. In een tweede ronde zijn slagwerkers, koper- en houtblazers aan de beurt. Leerlingen worden door hun eigen docenten ingedeeld in verschillende groepen, ieder met een eigen instrument. De docenten komen voor de lessen naar de basisscholen om te oefenen met de leerlingen, maar ook om meer te vertellen over muziek en over hun instrument. In de laatste les komen alle instrumenten samen en worden de ingestudeerde stukken voor schoolgenoten en (indien mogelijk) ouders gepresenteerd in een mini-concertje. 

Er wordt gewerkt met vaste stukken, en met van tevoren gemaakte eenvoudige partijen per instrument die door iedereen worden ingestudeerd. Daarnaast in er een begeleidende track. In de eerste drie lessen wordt onder leiding van een van de docenten van Home of Talents geoefend, en hoor je meer over het instrument en over het maken van muziek. De instrumentencarroussel wordt aangeboden door de stichting CuBaHof (Stichting Culturele Basisvorming Hof van Twente), in nauwe samenwerking met Home of Talents.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws