zaterdag, 2 juli 2022
spot_img
HomeNieuwsDeldenHoreca Delden is het zat!

Horeca Delden is het zat!

Namens de Deldense ondernemersvereniging heeft de Deldense horeca vanmiddag van 12 tot 13 uur actie gevoerd in het centrum van Delden. Deelnemers aan de actie waren Het Witte Paard, ’t Oaldershoes, Femi’s, De Boemel, Apart Hotel, Santorini, de Sevenster, Wapen van Delden, De Burgemeester, Carelshaven en de Zwaan (leden van Gastvrij Delden).

De actie hield in dat ze om 12.00 uur hun terrassen op straat hebben gezet. Alco van Berkel, eigenaar van onder andere Carelshaven en de Zwaan: “Met de nieuwe verlenging van de lockdown zet de regering ons namelijk letterlijk op straat. Inmiddels zijn wij met de horeca, alles bij elkaar, al ruim 34 weken gesloten. Genoeg is genoeg! De steun is onvoldoende en daarom willen wij nu een geluid maken richting de politiek! Dit betekent dat de Langestraat voor een relatief korte periode voor een deel afgesloten zal zijn.”

Vanmiddag om 17.00 uur zal Alco van Berkel bij RTV Oost aanschuiven en ook zullen ze rond de spits spandoeken gaan ophangen op de wandelbrug bij het Witte Paard. Nathalie Bauhuis, mede-eigenaar van het Witte Paard, achteraf over de actie: “Het is allemaal heel rustig verlopen en er is geen politie geweest. Iedereen had veel begrip voor de actie. We hopen dat de verruiming van de maatregelen hierdoor sneller bewerkstelligd worden, want wij hebben aangetoond dat je coronaproof op het terras kan zitten.”

#wijstaanopstraat #genoegisgenoeg #reddehoreca #samensterk

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle