maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeLifestyleHout van klei: voor iedereen die van klei houdt

Hout van klei: voor iedereen die van klei houdt

 Delden – Margo Spoorenberg (58), eigenaar van keramiekatelier Hout van Klei, zit al ruim 30 jaar met haar handen in de klei. De oorspronkelijk uit de zorg komende Margo ging rond haar 30e naar de Academie der Schone Kunsten in Arendonk (België) en vijf jaar geleden rondde ze de ambachtelijke keramiekopleiding in Gouda af met twee masters; glazuren en draaien. De uit de hand gelopen hobby is ondertussen haar beroep geworden. Margo mag zich nu professioneel keramist noemen. “Zeg maar gewoon pottenbakker hoor”, zegt ze stralend.  

Buiten het werken als pottenbakker aan de draaischijf heeft Margo ook ruime ervaring met het maken van handgevormde objecten in verschillende technieken. Margo heeft zich de laatste jaren vooral gericht op decoratie en het ontwikkelen van eigen kleuren en glazuren. Zichtbaar gepassioneerd door haar werk, toont ze een blauw theepotje die ze ooit heeft gemaakt tijdens een cursus van de Engelse keramist Ruthanne Tudball. “Dat was een heel inspirerende cursus en zo’n bijzondere vrouw. Ik heb ontzettend veel van haar geleerd”, vertelt ze. “Zij bezit de gave om de wereld van de keramiek voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk te maken en de passie te delen en dat is precies wat ik ook graag wil laten zien hier in Delden.” 

Maatwerk handgemaakte urnen

Geïnspireerd door aardse elementen en de natuur komen de prachtigste kunstwerken van haar hand. Haar servies bijvoorbeeld is te bewonderen bij ‘Aanstreekelijk’ en bij PUUR Memorie vind je de mooiste urnen. Margo werkt ook in opdracht dus heb je speciale wensen, of het nou een urn is of een windlicht of een vogeldrinkbak, dan is dat allemaal mogelijk. Haar werken zijn te zien op haar website en ook welke producten te koop zijn. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een nieuwe webshop en actualisering van het assortiment. Zodra dit klaar is zal ze dat uiteraard bekend maken via social media en deze krant.

Workshops en cursussen voor iedereen

Zoals zoveel ondernemers heeft ook Margo best last van de coronacrisis, maar sinds kort mocht ze na de laatste versoepelingen de workshops en cursussen weer hervatten. “In mijn atelier kan ik makkelijk acht mensen herbergen en de anderhalve meter maatregel hanteren. Wie zich verplaatst, draagt even een mondkapje”, vertelt Margo. Aan de cursussen en workshops kan iedereen deelnemen maar ook aan de gevorderde pottenbakkers onder ons heeft Margo nog voldoende uitdaging te bieden. Het aanbod is zeer ruim maar de plekken beperkt, dus kijk op haar website welke cursus, workshop of meerdaags arrangement het beste bij je past en geef je snel op! www.houtvanklei.nl, email: mhjspoorenberg@gmail.com of bel 06-23841864, St. Annabrinkstraat 38 in Delden. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws