woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHoutstad Delden 15-16-17 juli

Houtstad Delden 15-16-17 juli

Delden – Jarenlang waren de Zomerspelen in Delden de afsluiting van de zomervakantie. De afgelopen jaren veranderde het concept al in Houtstad Delden en nu is ook de datum aangepast. De spelen worden niet meer aan het einde van de vakantie gehouden, maar aan het begin op 15, 16 en 17 juli.
“We hebben na afloop van de editie van vorig jaar een peiling gedaan onder het bestuur en de vrijwilligers”, vertelt Puck Vonk, de voorzitter van Kids Events Delden waar het evenement sinds vorig jaar onder valt. “Daaruit bleek dat de voorkeur uitgaat naar het begin van de vakantie in plaats van het einde. We hopen ook dat de kinderen dan nog niet allemaal op vakantie zijn.”


Net zoals de vorige jaren bestaat Houtstad Delden uit het bouwen van hutten en worden er daaromheen randactiviteiten georganiseerd. “Elke dag is er een gevarieerd programma. De lokale sportverenigingen komen langs om de kinderen kennis te laten maken met de sporten uit de omgeving en om ook deze meer onder de aandacht te brengen. Verder spelen we spellen en zijn er enkele avondactiviteiten.”

Programma

Het programma gaat van start op vrijdag 15 juli na afloop van de laatste schooldag. Na de opening om 13.30 uur wordt er gestart met het bouwen aan de hutten. De dag eindigt om 16.30 uur. Op zaterdag 16 juli is de start om 10.30 uur en worden de timmerwerkzaamheden hervat. Ook zijn er verschillende sport- en spelactiviteiten en een lunch. Het einde is weer om 16.30 uur. Op de afsluitende zondag wordt de laatste hand gelegd aan de bouwwerken en worden ze versierd voor de gezamenlijke foto. Vervolgens wordt alles afgebroken. Houtstad Delden eindigt met een feest van 18.00 uur tot 20.00 uur bij Eetcafé de Burgemeester.

Vrijwilligers

Ondanks de andere opzet is de organisatie nog altijd hard op zoek naar vrijwilligers.

Mensen die interesse hebben om één of meerdere dagen mee te helpen, kunnen zich aanmelden via de website: https://www.kidseventsdelden.nl/evenementen/houtstad-delden 

Ook basisscholieren kunnen zich hier aanmelden voor het evenement.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle