donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsGoorHubo Goor lanceert campagne ‘5 piek voor je verfkliek’

Hubo Goor lanceert campagne ‘5 piek voor je verfkliek’

Goor – Tijdens de campagne ‘5 piek voor je verfkliek’, die loopt van 23 mei tot en met 26 juni, kunnen consumenten bij Hubo Goor oude verfverpakkingen inleveren en krijgen daar een kortingsvoucher van 5 euro voor terug. De voucher kan worden ingeleverd bij aankoop van nieuwe verf ter waarde van minimaal 20 euro. Hubo Goor draagt zo bij aan minder restafval.

In de praktijk blijft oude verf rustig vijf tot tien jaar staan. Nu het mogelijk is om je oude verf bij Hubo Goor in te leveren voor een voucher, is het hoog tijd om je planken leeg te halen en oude verfblikken en -emmers in te leveren. Goed voor de portemonnee, maar vooral goed voor het milieu: de ingeleverde verf wordt deels gerecycled tot nieuwe verf en het blik hergebruikt. De overige verf wordt als brandstof gebruikt voor de cementovens voor verbranding, een vervangende brandstof voor fossiele brandstoffen.

Verfresten: onderdeel van klein chemisch afval 

Een oud verfblik met verfresten is onderdeel van klein chemisch afval (kca). Dit is een verzamelnaam voor gevaarlijk afval, van spaarlampen en batterijen tot gootsteenontstopper en verf. Oude batterijen kon je al bij Hubo Goor inleveren. Daarbij kun je nu tijdelijk (van 23 mei t/m 26 juni) verfverpakkingen inleveren. Al het andere afval dat tot klein chemisch afval behoort, lever je in bij de milieustraat. Een groot deel van de (schadelijke) stoffen in kca worden hergebruikt en een ander deel wordt onder speciale omstandigheden verbrand, zodat het geen schade toebrengt aan het milieu.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle